HolotropikumEzt az egy dolgot hagyd ki a reggeli kávédból és könnyedén búcsút...

Ezt az egy dolgot hagyd ki a reggeli kávédból és könnyedén búcsút inthetsz a fölösleges kilóknak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hétköznapok nem indulhatnak el anélkül, hogy a kávé isteni illata be ne töltse a levegőt és egy bögrényi forró kávé erőt ne adjon az előttünk álló teendőkhöz. A kávé nem csak feltölt energiával, de sokak számára élvezeti értékkel is bír, hiszen egy zamatos és jól elkészített kávénál jobb nem is jöhet, egy lassan induló reggelen.

Ezt az egy dolgot hagyd ki a reggeli kávédból és könnyedén búcsút inthetsz a fölösleges kilóknak!

A kávé, koffeintartalma révén, egyben a fogyókúrázók jóbarátja is, hiszen a koffein felpörgeti az anyagcserét és beindítja a zsírégetést, ami elősegíti a fogyást. Ám nem mindegy, hogyan isszuk a kávét!

A kávéfőzet akkor fejti ki a legjobban zsírégető hatását, ha nem teszünk bele cukrot! A cukron „fehér méregként” is emlegetik, és nem hiába. Most nem fogjuk taglalni, hogy a túlzott cukorfogyasztásnak milyen veszélyei vannak, hiszen erről már mindenki hallott.

Azt gondolhatnád, hogy most egy kanál cukor ide vagy oda, nem fogja befolyásolni az egészségedet, hiszen más ételek is nagy mennyiségben tartalmaznak cukrot, pedig de! Ha már tudatosan kiiktatunk egy kiskanálnyi cukrot az életünkből, sokat tettünk egészségünkért! Ne aggódj, csak az elején lesz furcsa, de hamar megszokod az új kávéd ízét és hidd el, egy idő után már nem is lesz hiányérzeted.

Ha már a cukornál tartunk, ejtsünk pár szót azokról az anyagokról, amik még a cukornál is rosszabbak: az édesítőszerek. Nagyon vigyázzunk az olyan termékekkel, amelyek cukormentesek, hiszen olyan cukorhelyettesítő anyagokat tartalmaznak, mint a szorbit, eritritol, xilitol. Ezeket a szintetikus édesítőszereket a szervezet képtelen felszívni, ezért a belekben erjedésnek indulnak.

Az erjedés melléktermékeként pedig gázok jönnek létre, ami puffadást okoz. Szinte mindenben megtalálhatóak ezek az anyagok: rágógumiban, jégkrémben, üdítőitalokban stb. Ha „-ol”-ra végződő összetevőt olvasunk az összetevők listájában, akkor az nagy valószínűséggel mesterséges édesítőszer.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akkor mégis mivel ízesítsük a kávénkat?

Az egyik legegyszerűbb megoldás erre a fahéj! A fahéj, mindamellett, hogy kellemes ízű, kitűnő antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Karakteres ízének köszönhetően melegséggel tölt el, ami szintén felpörgeti az anyagcserét, így a kávéval párosítva segít a zsírszövetek lebontásában. Szóval, nem késő változtatni szokásaidon, cukor helyett ízesítsd fahéjjal a kávéd, és hagyd, hogy ez a két szuperösszetevő tegye a dolgát a plusz kilókkal!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek