A kardamom manapság nagyon népszerű fűszer, amely egyre több család konyhájában megtalálható. A következőkben egy szokatlan alkalmazási módszert ismertetünk, ami a kardamomt illeti: a reggeli kávénkba kell egy kevés magot tenni, ami az egészségünk számára felér egy “átfogó orvosi kezeléssel”.

A kardamom magjának tisztító hatása már évszázadok óta ismeretes, elsősorban Indiában és Kínában alkalmazzák a méreganyagok semlegesítésére, eltávolítására.

Most nézzük, hogy milyen jótékony hatóanyagokkal rendelkezik a kardamom!

1. Tisztítja a szervezetet

Ez pedig remek hír a veséknek és a húgyutaknak, így megakadályozva a fertőzések kialakulását, de ha rendszeresen fogyasztjuk a kardamom magot, akkor a vesékben lerakódó kalciumtól is megszabadulhatunk.

2. Javítja az emésztést

A kardamom serkenti az epetermelést, így az emésztés hatékonyabban fog végbemenni, emellett megszabadít a görcsöktől, valamint a kellemetlen haspuffadástól.

3. Segít a vérszegényeken

A kardamomban lévő vas, mangán, és a többféle vitamin nagy segítség annak, aki vérszegénységben szenved, amitől szinte mindig fáradt, kimerült a beteg. Fogyasztásával hozzájárulhatunk a vörös vérsejtek számának növekedéséhez.

4. Véd a gyulladásoktól

Indiában több száz éve alkalmazzák a kardamom magot a szájüreg fertőtlenítésére, a kialakult gyulladások enyhítésére. Segítségével sokkal frissebb lesz a leheletünk.

5. Erősebb lesz az immunrendszerünk

A kardamom hozzájárul az erősebb immunrendszerhez, megszabadít az álmatlanságtól, a depressziótól, és az egész szervezetet vitalizálja.

6. Védi a bőrt

Ha a kávénkba, teánkba, vagy csak meleg vízbe beleteszünk pár kardamom szemet, majd megisszuk, megelőzhetjük a bőrproblémákat, késleltethetjük a ráncosodást. Mindez a magok magas antioxidáns tartalmának köszönhető.

7. Erősíti a hajat

Formásabb, egészségesebb, szebb lesz a hajunk, ha kardamomot fogyasztunk, de az is segít, ha egy edény forró vízbe 1 órát beáztatjuk a magokat, majd leszűrjük és a lével a mosást követően leöblítjük a hajunkat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.