Október 27-től napi járatot indít a WizzAir légitársaság Marosvásárhely és Budapest között.

Sajtótájékoztató kertén belül jelentette be Péter Ferenc, a Marosvásárhelyi Transilvania Repülőteret működtető Maros Megyei Tanács elnöke, hogy a WizzAir légitársaság a heti két alkalom helyett októbertől napi szinten üzemeltet majd járatokat a magyar főváros és Marosvásárhely között.

A járatok Budapestről 14:15-től indulnak Marosvásárhelyre, míg innen 16:45-től indul vissza Budapestre. Értesüléseik szerint egy menetjegy ára 39 lejbe, azaz 9.99 euróba kerül.

“Marosvásárhely kiemelten fontos a WizzAir számára, mert ez volt az első romániai város, ahol elkezdtünk működni. (…) Románia legnagyobb légitársaságaként elkötelezett hívei maradunk erdélyi, marosvásárhelyi ügyfeleinknek, akik rövidesen élvezhetik a Budapest felé tartó napi járataink előnyeit” – mondta Paulina Gosk a WizzAir kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy a szolgáltatás 40 százalékkal fogja emelni a Marosvásárhelyre tartó és onnan induló járataik utasforgalmi kapacitását, amely így 2020-ra el fogja érni a 265.000 helyet.

Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke a bejelentéssel kapcsolatban elmondta, a döntés a közlekedés megkönnyítése mellett azért is fontos, mert így már turisztikai szempontból is jobban megközelíthetővé válik Székelyföld és Közép-Erdély.

A megyei tanácselnök emellett arra is rámutatott, hogy a budapesti repülőtérről 47 ország és 133 desztinációjával javul a légiösszeköttetés.

Cikkünk frissül…

Kapcsolódó cikkek:
Erdély egyik legértékesebb gyöngyszeme kétség kívül a szovátai Medve-tó!
“Marhacsorda sétál este hazafele, maszatos arcú gyerekek kergetik a labdát és az adott szónak becsülete van” – Ezért járunk vissza évről évre Erdélybe!
A legkisebb város Erdély szívében, ahol úgy érezheted magad, mintha Svájcban lennél!
Gyilkos-tó: “Ha belenézel a tó vizébe Eszter szürkészöld szemei tekintenek rád”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.