UtazásA legkisebb város Erdély szívében, ahol úgy érezheted magad, mintha Svájcban lennél!

A legkisebb város Erdély szívében, ahol úgy érezheted magad, mintha Svájcban lennél!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tusnádfürdő Hargita megye legdélibb és egyben az ország legkisebb lélekszámú városa, amely a magyarországi turisták előtt sem ismeretlen, hiszen minden év júliusában itt szervezik a Tusványos nevű rendezvényt, ahol a koncertek mellett számos közéleti, aktuál-politikai előadás is elhangzik.

Az 1600 lakosú Tusnádfürdőn évente félmillió turista fordul meg, a település elsősorban gyógyvizeinek köszönheti hírnevét, amelyek a szív- és keringési betegségekben szenvedőkön segítenek. A pazar környezet, a tiszta levegő pedig mindenkit megnyugtat, legyen szó cégvezetőről, vagy nyugdíjasról.

A Hargita- és a Bodok-hegység között fekvő kis település gyógy- és ásványvizeiről már a 18. század második felében találni említést.

A hivatalos statisztikai adatok szerint évente több mint 450 ezer szállóvendég fordul meg Tusnádfürdőn, és az évi látogatók száma meghaladja a 1,5 milliót. Ezek közül a belföldi turisták aránya 80 százalék, majd következik Magyarország, Izrael, Németország, Hollandia és Franciaország.

Tusnádfürdő turisztikai kínálata 2013-ban nagyot bővült, mikor kormánytámogatásokból elkészült a termálvizes wellnes-központ. Van itt úszómedence, gyerekmedence, gyógyvizes termál medence, három szauna, sókamra, masszázs és fitnesz szalon.

Tusnádfürdőn, a fenyveseknek köszönhetően a tüdőbetegek is jól érezhetik magukat, hiszen a levegő tiszta és friss, és tele van minden jótékony negatív ionnal. A környéken összesen 44 ásványvíz-forrás található, de ezek közül 6 van kiépítve. Ezek a vizek elsősorban emésztési panaszok ellen javallottak, külső használatuk pedig keringési problémákkal és reumával küzdőknek ajánlott.

Tusnádfürdő 650 méteres tengerszint feletti magasságon fekszik, a település kialakulása 1842-re datálható, a gyógyvizek kihasználása, alkalmazása 1845-ben indult be.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek