Ezt tegyük, hogy gazdagon teremjenek idén a paradicsomjaink!

Így ültesd a paradicsomot, hogy gazdag termésed legyen!

Odakint egyre melegszik az idő, ezért már lehet tevékenykedni a veteményeskertben. Pár hét és máris lehet kiültetni a paradicsom palántákat. Ahhoz, hogy bőven teremjenek, most elárulunk 3 titkot.

1. A megfelelő termőtalaj kiválasztása

A legjobb, ha szakértő véleményét kérjük ki, aki részletesen közli majd, hogy milyen talajt szeret a paradicsom, mekkora a vízigénye, napos, vagy árnyékosabb helyet kedveli-e leginkább.

2. Megfelelő ültetés

A paradicsom palántákat érdemes 2-3 napra vízszintesen lefektetni, mert így arra serkentjük a növényt, hogy erősebb szárat növesszen. Ezután ássunk egy kisebb mélyedést a földbe, majd ültessük el a palántát, aminek a szára nagyobb része is kerüljön a földbe, így a paradicsom sokkal erősebb lesz. Mindenképp ültessük napsütötte területre a paradicsom palántákat, mert így tudnak igazán finommá, zamatossá érni.

Ezt már olvastad? Így nevelj a balkonon paradicsomot vödörben!

3. Tennivalók, gondozás

A paradicsom szereti a tápanyagokat, így mindent biztosítanunk kell számára, ha szép termést szeretnénk kapni. Érdemes 3 naponta egy evőkanál keserű sót (magnézium-szulfát) tenni a tövekre, majd locsoljuk meg a növényt.

Az első szüret után tegyünk 3 kiskanál ammónia-szulfátot a tövekre. A vadhajtásokat csípjük vissza.

Ezt már olvastad? Ez a titka, hogy csodaszép kerti paradicsomaink, uborkáink legyenek!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.