A paradicsom a nyár legfinomabb ajándéka, hiszen zamatos, édes ízével bearanyozza az ízlelőbimbóinkat, ezért hamarosan érdemes beszerezni a palántákat, hogy pár hónap múlva máris kóstolgathassuk a finomságokat.

Így nevelj a balkonon paradicsomot vödörben!

A következőkben a vödrös paradicsom termesztés rejtelmeibe avatunk be mindenkit.

Lássuk, mit kell tenni!

Az egyik nagy előnye ennek a módszernek, hogy kis helyen is elfér, így akinek csak egy terasznyi szabad területe van a nagyvárosi dzsungel mélyén, az sem kell lemondjon a házi paradicsom ízéről.

A vödrös módszert elsősorban az alaszkai paradicsomok termesztésénél használják.

Így nevelj a balkonon paradicsomot vödörben!

Három dologra lesz szükségünk: egy víztartályra, egy szelepre, amely a víz áramlását szabályozza, na és pár vödörre, amelyekbe a tövek kerülnek bele.

Így nevelj a balkonon paradicsomot vödörben!

A víztartálynak bármilyen műanyag hordó megfelel, a lényeg, hogy ne legyen lyukas, és könnyen fel lehessen tölteni vízzel. Ezután a tartályba kell szerelni egy csövet, annak végére a vízszabályzó szelepet, így nem kell bajlódni a paradicsomok öntözésével. A tartály méretének függvényében több vödörbe is ültethetünk paradicsomokat, így több termést szüretelhetünk le.

Így nevelj a balkonon paradicsomot vödörben!

Felfüggesztett vödrökben is termelhetjük a finomságot, mégpedig fejjel lefelé, csak annyi a különbség, hogy a vödör alján kell legyen egy lyuk, amibe a palánta gyökerei megkapaszkodhatnak. Erre is szereljük fel az öntözőberendezést, és csodáljuk a paradicsom fejlődését.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.