KuriózumHogyan állapíthatjuk meg, hogy érett, édes a görögdinnye?

Hogyan állapíthatjuk meg, hogy érett, édes a görögdinnye?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Javában tart a dinnyeszezon, már a nagyobb piacokon halomban állnak a hol csíkos, hol pedig sötétzöld színben pompázó több kilós óriás gyümölcsök.

gorogdinnye

A görögdinnye a nyár egyik legkedveltebb finomsága, de csak abban az esetben, ha jól választunk. Néhány jó tanács, hogy mire kell figyelni dinnyevásárláskor. Ezután a dinnye magját is megeszed, ha ezt elolvasod.

Mindegy, hogy kicsi, vagy nagy dinnyét akarunk hazavinni, a lényeg az, hogy legyen annak súlya, érezzük, hogy jól húzza le a kezünket a föld fele, mikor megemeljük. Két azonos méretű dinnyéből válasszuk azt, amelyik súlyosabb.

Figyeljünk a kis szárára, amennyiben még meg van neki. Az a jó dinnye, amennyiben a szára még zöld, hiszen arról lehet tudni, hogy frissen szedték le.

A dinnye egyik felén, ahol feküdt egy sárga folt szokott képződni, ami az érettségére utal.

Mielőtt kiválasztunk egy szép dinnyét, kopogtassuk meg. Amennyiben mély kongást hallunk, akkor az lesz a nyerő választás. Ha egy könnyed nyári diétára vágysz dinnyéből, ezt a receptet neked találták ki.

A következő fortélyt inkább csak férfiaknak ajánljuk, mert erő kell hozzá: Vegyél a kezedbe egy dinnyét, majd emeld fel a füledhez, majd próbáld meg összeszorítani. Ha azt hallod, hogy ropog biztosan édes és finom lesz a dinnye.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek