Kuriózum8 jel, ami arra utal, hogy egy férfi mélyen boldogtalan az életben

8 jel, ami arra utal, hogy egy férfi mélyen boldogtalan az életben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A férfiak gyakran zárkózottabbak, és nehéz lehet olvasni az érzéseikben. Ebben a toxikus maszkulinitás is szerepet játszhat, de nem ez az egyetlen oka annak, hogy a férfiak kevésbé képesek kifejezni az érzéseiket. Sok férfi egyszerűen kevésbé empatikus, mint a nők, és ez a saját magukkal szemben tanúsított empátiára is vonatkozik.

De szerencsére a pszichológiai kutatások sok ajtót megnyitottak a férfiak lelkéhez, és segíthetnek nekünk dekódolni a viselkedésüket. A következő 8 jel a pszichológia szerint arra utal, hogy egy férfi mélyen boldogtalan az életében.

1. Elveszíti az érdeklődését az intimitás iránt

Bár a férfiak általában nagyobb érdeklődést mutatnak az együtt töltött idő iránt, mint a nők, akik evolúciós szempontból jobban megválogatják a partnereiket, a férfiakat sem csak az ösztöneik vezérlik, és az érzéseik is fontos szerepet játszanak ezen kapcsolatok teremtésében.

Az életkor előrehaladtával és a tesztoszteronszint csökkenésével a férfiak valamivel kisebb érdeklődést mutatnak az intimitás iránt, de ez a tényező csak minimális mértékben befolyásolja a dolgokat. Ha azonban egy férfi érdeklődése hirtelen és drasztikus módon lecsökken, az akár a mély boldogtalanság jele is lehet.

2. Nehezen tudja kontrollálni az érzelmeit

Ha ismersz egy férfit, aki korábban elég kiegyensúlyozott volt az érzelmi kifejezésmódjában, de mostanában úgy tűnik, hogy nehezen tudja kontrollálni az érzéseit, ez arra utalhat, hogy valami nincs rendben.

Az érzelmi szabályozás az ember azon képessége, hogy az érzelmeit egészséges módon és a helyzetnek megfelelő szinten tudja kifejezni – legyen szó akár pozitív, akár negatív érzelmekről.

Egy pszichológiai tanulmány szerint a kontrollálatlan érzelmek a depresszió jelei lehetnek. De az érzelemszabályozás tanulható és gyakorolható. Az olyan stratégiák, mint a helyzetek újraértékelése és a kiváltó okok elkerülése segíthetnek a depresszió és a gyakran ezzel összefüggő testi betegségek kordában tartásában.

3. Mindig negatív

Rengeteg olyan ember van, aki alapvetően pesszimista és negatív. Ezek az emberek általában sokkal kritikusabbak és racionálisabbak, és a döntéseiket nem az érzéseikre alapozzák.

Ha azonban egy férfi általában pozitív, derűs természet, de mostanában sokkal negatívabban kezdett viselkedni, az annak a jele lehet, hogy valójában mély boldogtalansággal vagy akár depresszióval küzd.

A negativitás a depresszió egyik tünete és lényegében azt jelenti, hogy az illetőt semmi nem teszi igazán boldoggá.

4. Alvászavarok

A kutatások szerint az alvászavarok és a depresszió között nagyon erős a kapcsolat. Tanulmányok szerint a depressziós betegek mintegy háromnegyedénél jelentkeznek álmatlansági tünetek, és a fiatal depressziós felnőttek mintegy 40%-ánál és az idősebb betegek 10%-ánál hiperszomnia is előfordulhat, bár ez elsősorban inkább nők esetében.

A hiperszomnia az inszomniával ellentétben kevésbé közismert alvászavar, ami nagyfokú aluszékonyságot jelent. Ez az alvászavar gyakoribb a nőknél, míg a férfiak inkább álmatlanságban szenvednek, ha depressziósak.

Ez magában foglalhatja azt, hogy nehezen alszanak el, sokszor felébrednek az éjszaka folyamán, és nehezen tudnak visszaaludni. Ez aztán nappal fokozott kimerültséghez, koncentrációhiányhoz vezet.

Sok férfi észre sem veszi, hogy boldogtalan, amíg nem kezdenek olyan fizikai tünetek jelentkezni, amelyeket lehetetlen figyelmen kívül hagyni.

5. Nem gondoskodik önmagáról

Van olyan férfi az életedben, aki korábban nagyon odafigyelt magára, de úgy tűnik, mostanában elhanyagolja a külsejét és az egészségét?

Természetesen lehet, hogy egyszerűen csak elfoglalt, de az is előfordulhat, hogy mélyen boldogtalan, sőt, akár depressziós, ezért hanyagolja el önmagát. Tanulmányok azt mutatják, hogy szoros kapcsolat van az öngondoskodás hiánya és a depresszió között.

Az öngondoskodáshoz ugyanakkor az elegendő pihenés, kiegyensúlyozott táplálékozás és az érzelmek egészséges kifejezése is hozzátartoznak.

6. Testsúlyingadozások

A testsúlyingadozások szintén a boldogtalanság jelei lehetnek. Sokan mintegy öngyógyító módszerként fordulnak az ételhez, hogy megvigasztalják magukat, de ennek az ellenkezője is megtörténhet. Az életöröm hiánya, amelyet sok depressziós ember tapasztal, részben arra késztetheti őket, hogy sokkal kevesebbet egyenek, mivel az evés nem okoz nekik örömet.

7. Alkoholhoz vagy drogokhoz fordul

Sok depressziós ember fordul az alkoholhoz vagy kábítószerekhez, hogy megpróbáljon elmenekülni az érzései elől, mivel ez olyan pillanatnyi jó érzést kelhet bennük, ami egyébként hiányzik az életükből.

8. Magányosnak tűnik

Sok depressziós ember számol be arról, hogy magányosnak és elszigeteltnek érzi magát. Vannak olyan kutatások is, amelyek szerint a depresszió magányosságot okozhat, de ennek a fordítottja is történhet, a magányosság érzése fokozhatja a depressziót.

A pszichológia szerint ez a 8 jel utalhat arra, hogy egy férfi mélyen boldogtalan az életében. Ezeknek a tüneteknek a felismerése pedig fontos lépés az alapvető probléma kezeléséhez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek