HolotropikumAlternatív gyógyászatAlvászavarokkal küzdesz? Ezzel a 2 összetevővel megkönnyítheted az elalvást és javíthatsz annak...

Alvászavarokkal küzdesz? Ezzel a 2 összetevővel megkönnyítheted az elalvást és javíthatsz annak minőségén!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mai, folyamatosan rohanó, digitalizált és felgyorsult világban gyakran hajlamosak vagyunk elfeledkezni az egyszerű dolgokról. Néha még olyan alapvető, de ugyanakkor létfontosságú dolgokról is elfeledkezünk, mint az alvás.

Alvászavarokkal küzdesz? Ezzel a 2 összetevővel megkönnyítheted az elalvást és javíthatsz annak minőségén!

Egyre több ember képtelen betartani az ajánlott és egészséges alvási időtartamot, ami körülbelül 8 órát jelent. Ezt a jelenséget sok minden befolyásolja, de leginkább az, hogy a mesterséges fény létrejöttével felborult az emberiség természetes napi ciklusa. Most már éjszakába nyúlóan is tevékenykedünk, nem törődve azzal, hogy az optimális lefekvési idő, az a Nap lenyugvásával árhuzamosan kéne történjen.

Mivel napjainkban egy felnőtt ember egyszerre az élet több területén helyt kell álljon az alvásra már alig jut idő. Egy sikeres élethez nemcsak a munka terén kell jelentősen bizonyítani, hanem a családi szerepkörben is helyt kell állni, ami viszont rengeteg időt és energiát követel.

Mindez a rengeteg impulzus, és események sorozata, melyek nap mint nap érnek bennünket joggal okozhatnak alvási problémákat, íme néhány adat egy 2015-ös kutatás alapján:

  • legalább 40 millió felnőtt szenved 7 különböző alvászavarral
  • a felnőtt személyek 60%-a a hét néhány napján alvási problémákról számol be
  • a felnőtteknek csaknem 40%-a álmossággal küzd a napi feladatai során
  • a gyerekek 69%-ának vannak alvási problémái

Nagyon fontos megjegyezni, hogy egy felnőtt agynak napi 7-8 óra alvásra van szüksége, míg a gyerekeknek a folyamatos fejlődés miatt legkevesebb 10 órára. Serdülők esetében az ajánlott alvási idő 9-10 óra.

Természetesen mára már vannak az alvást elősegítő gyógyszerkészítmények, de ezek hosszú távú szedése nincs jó hatással az egészségre. Viszont, íme 2 természetes összetevő, melyek segítségével minőségibbé tehetjük az alvást: méz és Himalájai só.

5 teáskanál mézet keverjünk össze 1 teáskanál Himalája sóval és egy jól zárható üvegben tároljuk.

Hogyan működik?

Amikor készen állsz az elalvásra egy kis mennyiséget tegyél a nyelved alá a keverékből és hagyd, hogy elolvadjon. Ez elősegíti az elalvást és az ébredést is könnyebbé teszi. Azért hatásos, mert a Himalaja sóban közel 80 különböző olyan elem van, melyekre a szervezetnek szüksége van a megfelelő működéshez. A méz glükóz tartalma pedig energiát biztosít a sejteknek és gyógyítja is azokat. Ezt a két összetevőt kombinálva megnövekedik az agy szerotoninszintje így a test el tud lazulni és könnyebben álomba tudunk zuhanni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek