Kuriózum12 meglepő dolog a halálról, amiről valószínűleg még soha nem hallottál

12 meglepő dolog a halálról, amiről valószínűleg még soha nem hallottál

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Természetes dolog, hogy a halál ijesztőnek és hátborzongatónak tűnik, de itt az ideje, hogy egy kicsit többet megtudjunk az elmúlásról, hiszen tudományos szemmel nézve számtalan érdekes dolgot figyelhetünk meg.

1. A hullafoltok a halál beállta után 20 perccel jelentkeznek

A hullafoltokat a keringés megszűnése miatt a szövetekbe tóduló és ott maradó vérmennyiség okozza. A szederjes elszíneződések a halál bekövetkezte után akár 20 perccel is megjelenhetnek a holttesten.

2. A halálközeli élmény intenzív és észveszejtő élménnyel jár

Egy különleges tanulmány keretein belül végzett California-i kísérlet során beigazolták, hogy az ember akár álmában is képes olyas dolgokat és élményeket átélni, amelyet csak halálközeli élmény során tapasztalhatna. Ezt, krízishelyzet generálta tudatos álommal érték el a kísérlet résztvevőinél.

3. A közhiedelemmel ellentétben, a haj és a köröm nem növekedik tovább

Miután meghalunk látszólag a körmök és a haj tovább növekedik, ám ez technikailag nem így van. Azért tűnhet úgy, hogy a növekedés tovább folytatódik, mert a dehidratálódott bőr összehúzódik, így hosszabbnak tűnik a körömfelület és a haj hossza.

Ezt már olvastad? Tízből kilenc embernek volt már halálközeli élménye!

4. A fiatalok körében az autóbalesetek a leggyakrabban előforduló okai a halálnak

Főleg a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok körében történik a legtöbb autóbaleset, amely legtöbbször a tapasztalatlanságból fakad.

5. Néhány állatfajta „halhatatlan”

Igen kicsi a száma azoknak az állatoknak, amelyek egyszerűen nem pusztulnak el biológiailag természetes úton. Külső beavatkozás, sérülés kell ahhoz, hogy ezek az állatok elpusztuljanak. Ilyen teremtmény a sellőkagyló, néhány medúzaféle, az Amerikai homár, csak hogy egy párat említsünk.

6. Általában az agy mondja fel a leghamarabb a szolgálatot és csak azután a test többi része

Nem minden esetben van így, de legtöbbször az agy „hal meg”, míg a többi szerve egy kevés ideig még működésben marad.

7. Az „energiánk” nem pusztul el

A termodinamika első törvénye az, hogy egy elszigetelt rendszeren belül az energiát nem lehet létrehozni, vagy elpusztítani. Attól, hogy fizikailag megszűnünk létezni az „energiánk” megmarad.

Ezt már olvastad? Élet a halál után – 9 vitathatatlan bizonyíték, amit a tudomány támaszt alá!

8. A „sétáló hulla szindróma”, amelytől eldobod az agyad

A Cotard szindróma vagy Cotard-delusion egy olyan mentális rendellenességet takar, melynek során a beteg hullának képzeli magát és ennek megfelelő módon is viselkedik.

9. A tudatunk nem szűnik meg a halál pillanatában

Néhány tudós szerint miután fizikailag megszűnünk létezni a tudatunk még mindig él. Ez lehet annak is a magyarázata, hogy néhány esetben a „halottat” újjáélesztés segítségével vissza tudják hozni az élők sorába.

10. A bélben lévő baktériumok tovább élnek

A bélben található jótékony baktériumok, melyek segítik az emésztés folyamatát, a halál beállta után is tovább dolgoznak.

11. Néhány gén aktívabbá válik

Vannak gének, amelyek azonnal elpusztulnak, ám vannak olyanok, amelyek 4 nappal a halál után is aktívak maradnak. Kissé hátborzongató, de ugyanakkor lenyűgöző tény.

Ezt már olvastad? Ezt álmodják leggyakrabban a kórházi betegek haláluk előtt

12. Néhány holttest képes viaszos anyagot termelni

Nem mindegyik holttest képes erre, viszont vannak olyanok, amelyek hullaviaszt termelnek, hogy tartósítsák a szöveteket. A fehéres anyag kitűnően konzerválja a testet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek