Napi 2 perc meditációval megszabadulhatunk a stressztől és az idegességtől!

Sokan azt hiszik, hogy a meditáció a vallásos emberek kiváltsága, a spirituális elmélyüléshez pedig sok mindenre szükség van, akárki nem tud csak úgy meditálni. Pedig ez egyáltalán nincs így, a meditációt bárki megtanulhatja, gyakorolhatja.

Azért érdemes a meditáció módszerét elsajátítani, mert ezáltal csökkenthetjük az életünkre kiható káros stresszt, idegességet, érzékenységet.

Mit is kell tenni?

A meditáció során helyezkedjünk el kényelmesen, ahogy tetszik nekünk. Ha egy karosszékben érezzük magunkat kényelmesen, vagy törökülésben tudunk ellazulni az is jó, válasszuk a nekünk megfelelőbbet. Általában csukott szemmel meditálnak, és a kéz ujjait összeérintve, de vannak, akik úgy érzik jól magukat meditáció közben, hogy mozognak, például ha gyalogolnak az utcán, vagy valamely tömegközlekedési eszközön utaznak.

A meditáció lényege, hogy uraljuk az elménk szőtte gondolatokat, hogy minden egyes ötlet, emlék, ami bevillan a fejünkbe, azt képesek legyünk szabályozni, rendszerezni.

A meditáció során arra is figyelnünk kell, hogy a pozitív gondolatokat, érzéseket előtérbe helyezzük. Mondjuk ki magunkban: “Boldog vagyok!”, vagy “Én is boldog lehetek.” Ezután kívánjuk ugyanezt egy olyan embernek, aki legutóbb segített valamiben nekünk. Adjunk hálát ezért. Majd gondoljunk egy semleges emberre, neki is kívánjuk azt, hogy legyen boldog, a végén pedig jöhet az a valaki, akit nem kedvelünk, mégis, kívánjuk, hogy boldogan és békében éljen önmagával, a környezetével. Lehet elsőre furcsának tűnik, de érdemes kipróbálni, mert valóban hatásos. Ezáltal csökken a bennünk lévő stressz, szorongó érzés, idegesség, zaklatottság.

Szakértők szerint elég, ha 21 napon keresztül 2 percig meditálunk, ezzel máris sokat javítunk életminőségünkön.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.

Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Top