Kuriózum10 módja annak, ahogy egy férfi szerelmet vall anélkül, hogy valaha is...

10 módja annak, ahogy egy férfi szerelmet vall anélkül, hogy valaha is kimondaná, „szeretlek”!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szavak csak szavak. Veszélyes fegyverek, ez tény, de a tettek azok, amelyek igazán fontosak. Sokszor a cselekedeteink többet elárulnak, mint a szavaink, különösen, ha a szerelemről van szó. Az emberek nem szívesen kürtölik szét a leggyengédebb érzelmeiket, nehezen merik felvállalni a sebezhetőségüket, főként, ha az erősebbik nemről van szó. Egy férfinak ugyanis az átlagosnál is nehezebb lehet ezt hangosan kimondani, de ez még nem jelenti azt, hogy nem érzi.

A titok nyitja a sorok közti olvasásban rejlik. Mert a férfiak is kommunikálnak, de inkább a nem verbális jeleket használják, mint a hangjukat. Őket egyszerűen így kódolták: hogy a gesztusokkal, szívességekkel, tettekkel többet tudjanak elmondani, mint a szavaikkal.

Íme 10 módja annak, ahogy a pasik egyetlen szó kiejtése nélkül is a tudtodra tudják adni, „szeretlek”. Nincs más dolgod, mint olvasnod a sorok között, ha eddig nem vetted volna ezt észre.

1. Apró gesztusok a szavak helyett

Ha mindig ott van, amikor szükséged van rá, még akkor is, ha neki ez kényelmetlen, ha téged helyez előtérbe, törődik veled és következetesen támogat téged, ha hajlandó a kompromisszumra – érted, ezzel azt üzeni neked: „szeretlek”. Valószínűleg nem a szavak embere, de az apró gesztusaival ezerszer is bebizonyítja az érzelmeit.

2. A tekintete

A szem valóban a lélek tükre. És ha egy férfi szerelmes, akkor az a tekintetében is meglátszik. Van ugyanis egy bizonyos nézés, egy pillantás, amit képtelenség megjátszani, és ami mindent elárul. Ez nemcsak egy futó, alkalmi szemkontaktus, hanem egy mély, intenzív, szeretettel teli pillantás, ami, ha tudsz olvasni benne, többet elmond minden szónál.

Figyeld a jeleket: ha a szemei felragyognak, amikor meglát, ha kicsit tovább időz a pillantása a tiédben, ha halványan elmosolyodik, mintha beavatna egy titokba, ez az! Ő így mondja el, „szeretlek”.

3. Fizikai érintés

Az érintés az egyik legősibb és legerősebb kommunikációs forma, ami a szerelem legjobb kifejezőeszköze is egyben. Legyen szó ölelésről, kézfogásról, simogatásról, gyengéd érintésekről, a fizikai kontaktus egy romantikus kapcsolat fontos alkotóeleme. Szóval, ha csak úgy kisimít egy tincs hajat az arcodból, ha enyhén megszorítja a kezed, ha állandóan talál rá módot, hogy megérintsen, ennek súlya van. Így árulja el, hogy „szeretlek”.

4. Figyelmesen hallgat

Ha egy férfi szeret egy nőt, akkor őszintén érdekli, mi történik vele, mit akar mondani. Meghallgatja a gondolatait, az álmait, a félelmeit és a történeteit. Nemcsak fizikailag van jelen, hanem szellemileg is részt vesz a beszélgetésben. Kapcsolódó kérdéseket tesz fel, megjegyzi az apró részleteket, és felajánlja a segítségét, ha a helyzet megköveteli. Ezzel azt üzeni, maximálisan a tiéd a figyelme, az ideje, a gondoskodása és a szeretete.

5. Bevon téged a jövőbeli terveibe

Egy szerelmes férfi terveket sző – veled. Az élete összefonódik a tiéddel, és ez a terveiben is hűen tükröződik. Már nem az „én”-ről beszélget, hanem a „mi”-ről. Legyen szó nyaralásról vagy életcélról, belevon téged. Érdekli a véleményed, és komolyan veszi a válaszod. Ennél jobb módja, hogy kifejezze, veled látja a jövőt, és szeretné, ha részese lennél az életének, talán nem is létezik. Hát nem szebben hangzik, mint egy „szeretlek”?

6. Tisztel téged

A szeretet és a tisztelet kézenfogva jár együtt. Ha egy férfi igazán szeret egy nőt, akkor tiszteli őt. Tiszteli a gondolatait, az érzéseit, a döntéseit és az egyéniségét. Nem próbál megváltoztatni vagy átformálni téged. Úgy becsül téged, amilyen vagy, minden hibáddal együtt. Az irántad érzett tisztelete abban nyilvánul meg, ahogyan bánik veled: kedvességgel, türelemmel és megértéssel. Ez az ő csendes módja annak, hogy elárulja, „szeretlek”.

7. Ott van a nehéz időszakodban is

Az élet nem mindig fenékig tejfel, és ha van valaki, aki a legrosszabb perceidben is kitart melletted, az mindent megváltoztat. A lehető legjobb érzés, ha vigasztaló szavakat, támaszt és erőt kapsz valakitől, aki fontos neked. Ha van valaki, aki biztosít róla, hogy nem vagy egyedül. Ha egy férfi igazán szeret egy nőt, nemcsak a jó időkben marad mellette, hanem a nehéz időkben is ott van. És így fejezheti ki szavak nélkül is azt, hogy „szeretlek”.

8. Gondoskodik rólad

A férfiaknál a gondoskodás amolyan alapfunkció, ha a szeretteikről van szó. Ez nem azt jelenti, hogy téged teljesen bénának néz. Csupán arról van szó, hogy törődik a jóléteddel, és mindent meg akar tenni, hogy hozzájáruljon. Ezért benéz hozzád, ha beteg vagy, ételt készít neked, gondoskodik a kényelmedről, amikor együtt vagytok. A tetteivel azt mutatja, hogy mélyen törődik veled. Szóval, ha mindent elkövet, hogy te jól érezd magad, egyértelműen azt üzeni, „szeretlek”.

9. Ő a legnagyobb rajongód

Ha egy férfi őszintén szeret egy nőt, akkor hisz benne, még akkor is, ha ő nem hisz magában. Ő a legnagyobb rajongója, mindig támogatja és buzdítja őt. Együtt örül vele a sikereinek, és a kudarcai esetén is arra bátorítja, hogy ne feledje követni az álmait. A beléd vetett hite egy bizonyítéka annak, hogy szeret téged.

10. Megosztja veled a szenvedélyeit

Ha egy pasi beenged a „buborékjába”, az már önmagában óriási lépést jelent egy kapcsolatban. Szóval, ha beenged az életének egy olyan részébe, ami mélyen személyes és neki felettébb fontos, ne kételkedj az érzéseiben. Ha egy pasi megosztja veled a hobbiját, érdeklődési körét, a kedvenc zenéjét vagy filmjeit, az annak a jele, hogy megnyitja előtted a világát és szeretné, ha ennek te is a részes lennél. Ez az ő módja, hogy kifejezze, „szeretlek”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek