KuriózumFranciaországban betiltanák a mobilt a 11 év alatti gyerekeknél, 13 éves...

Franciaországban betiltanák a mobilt a 11 év alatti gyerekeknél, 13 éves korig az internet hozzáférést is megvonnák a gyerekektől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Franciaországnak korlátoznia kellene az okostelefonok és a közösségi média használatát a gyerekek és a tinédzserek körében – javasolta kedden egy Emmanuel Macron elnök által kinevezett szakértői testület, miközben világszerte egyre nagyobb aggodalomra ad okot a technológiai eszközök fiatalokra gyakorolt hatása – számolt be róla a Reuters.

A 11 év alatti gyerekeknek meg kellene tiltani, hogy mobiltelefont birtokoljanak, és a 13 év alattiaktól meg kellene vonni az internet hozzáférést, derült ki a szakértők jelentéséből.

Hozzátették, hogy a 15 év alattiak számára be kellene tiltani a közösségi oldalak használatát, a 15 év feletti kiskorúaknak pedig csak az etikusnak ítélt platformokhoz lenne szabad hozzáférést biztosítani. Azt a törvényhozók feladata lenne eldönteni, hogy mely platformok tekinthetők etikusnak.

Egyelőre nem világos, milyen intézkedések születhetnek a szakértők tanácsai alapján, de a szakértők szerint a felelősség elsősorban a technológiai vállalatokat terheli, és nekik kellene szigorítaniuk a szabályokon.

A jelentés ugyanakkor azt is megállapította, hogy a túlzott képernyőidő hatással van a gyerekek alvására és a gyerekkori elhízás egyik mozgatórugója, míg a közösségi média növelheti a szorongás és a depresszió kockázatát.

Macron januárban ígéretet tett arra, hogy szigorúbb jogszabályokat dolgoz ki a gyerekek képernyő előtt töltött idejének és a közösségi média használatának korlátozására.

Erőfeszítései tükrözik a szülők, pszichológusok és politikai döntéshozók növekvő nemzetközi aggodalmait a technológia gyerekekre gyakorolt hatásaival kapcsolatban.

Amerikai szakértők szintén megállapították, hogy a közösségi média alapvetően befolyásolhatja a fiatalok mentális egészségét, és már figyelmeztették a technológiai vállalatokat, hogy védjék meg a gyerekeket az agy fejlődésének kritikus szakaszában.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek