BlogVegyük észre az élet minden apró csodáját

Vegyük észre az élet minden apró csodáját

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Apró, néha láthatatlan csodák, de fájó, marcangoló érzések közt élünk ezen a csodálatos, élettel tele bolygón. Több mind hét milliárd ember, rengeteg élet. Mindennapi rohanás, folyamatos zaj, csend egy perc sem… Begubózunk, nem gondolkodunk. Érzünk, de mi sem tudjuk, hogy mit. Akarunk, szeretünk, törődünk, de mi sem tudjuk, hogy mit, kit, kivel. Majd jön a káosz. Minden összefolyik, összehullunk, és azon gondolkodunk, hogy “ hol rontottam el?” és levonjuk a következtetést: én már senkinek nem kellek !

Fotó: Andrew - Flickr.com
Fotó: Andrew – Flickr.com

Hol van a végtelen boldogság, és gond egy csepp sem? Az élet válaszol : Nem létezik ! Tanulj meg együtt élni azzal, amid van, és ne azt kívánd, amid nincs! Szedd össze magad, állj fel, és ÉLJ !

Néha nem vesszük észre, néha elsétálunk mellette, néha becsukott szemmel és szívvel járunk, pedig ott van! Ott van, amire vágyunk.

Egy borús, őszi délután, gondjaidban elmeredve sétálsz az utcán. Akarva-akaratlanul, de belebotlasz egy emberbe az ellenkező nemből. Meglátod, ő elmosolyodik, és hirtelen érzed, hogy a gondok leperegnek rólad. A fiatalember elnézést kér, és kárpótlásul meghív egy kávéra. Beszélgetések sora következik ezután. Napról napra jobban és jobban megismered, és eldől benned miden: barátság, vagy több ennél? De megtörténhet az is, hogy mindez közömbös számodra és soha többet nem találkoztok, mert nem lesz időtök egymásra, mert a szürke hétköznapok rohanásában néha még a családodra, a barátaidra sincs időd. Pedig, ha hiszel a véletlenekben, a csodákban és a sorsban, lehet, hogy azért lökte neked azt az embert az úton, hogy téged valamiben gazdagabbá tegyen és legyen még egy ember, akivel jobbá lehetsz, akit ismerhetsz és akit szerethetsz…

Jelentéktelennek tűnő esetek… És mégis rájöhetünk, hogy igenis számítunk !

Hányszor mész oda szüleidhez és köszönöd meg nekik, hogy életet adtak neked? Hányszor mondod te azt a szüleidnek, testvéreidnek, barátaidnak hogy szeretlek és hogy köszönöm, hogy vagy nekem?

Sajnos, a mai ember nem fejezi ki az érzelmeit, nem őszinte, még saját magához sem, mert annyira elfoglalt és játssza a szerepet a külvilágnak.

Bizony , akadnak olyan emberek a Föld minden területén, akiknek nem számítanak az érzések, a család, a szerelem, a megbecsülés, a jóindulat; de helyettesíti mindezt a pénz, a csalás és más érzéketlen dolgok. Sajnos a mai világban nem az a csoda , hogy a Holdra jutunk vagy a világűrbe, hanem az, hogy őszinték tudunk maradni másokhoz, még ha néha nehéz is ez a feladat.

Győzzük le félelmeinket, szeressük azokat, akik szeretnek, és vegyük észre az élet minden apró csodáját.

“Ha szeretsz, vigyázz magadra! Szemben úszol az árral, s a világgal szembe mész. Szeretni manapság annyit jelent, hogy lángot gyújtasz a szélviharban. A tüzet meg kell óvni, mert elfújja a szél. Napról napra újra kell éleszteni – elsősorban saját magadban.”Müller Péter.

Kovács Csenge-Apollónia

A bejegyzést Kovács Csenge-Apollónia küldte, a Filantropikum.com nyereményjátékára, amelynek fődíja egy kétszemélyes parajdi hétvége.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek