OtthonTavaszi asztaldíszek, akár húsvétra is

Tavaszi asztaldíszek, akár húsvétra is

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tavasz már bebizonyította jelenlétét a tarka jácintok, illatos nárciszok, színes fréziák, törékeny hóvirágok jelenlétével. De a te lakásodba is belopózott már a kinti langos idő, illetve a tavaszi hangulat? Ha még nem, itt az ideje, hogy kikeletet varázsolj az otthonodból, főként most, hogy közeleg a húsvét, és amúgy is tavaszi nagytakarítasz.

Természetesen, az összkép akkor teljes, ha együtt van a nagy család, és körülvesznek a szeretteid. Azonban ahhoz, hogy a környezet is tökéletes legyen, szükség van egy-két dekorációs elemre, kiegészítőre, amely az évszak különleges jegyeit hordozza.

Első lépésként, rakj az asztalra egy nagy csokor színes tulipánt, átlátszó üvegvázába helyezve, illetve egy fehér nyuszi is jól mutat a teríték mellett, ágakból fonott dekorációs labdácskák társaságában, melyek színben is passzolnak a tányérokhoz.

Olvastad a Húsvéti lakásdekorációk című cikkünket?

Amennyiben saját készítésű díszítőelemekkel ruháznád fel a lakást, nem szabad megfeledkezned az aranyszabályról: a kevesebb néha több! Figyelj oda a színekre, és ne vidd őket túlzásba, mert megkockáztatod, hogy az ellenkező hatást érd el. Éppen ezért, legtöbb három színt használj!

További remek és hangulatos kiegészítők az üveg gyertyatartók, pillangó vagy virág formában, amelyek helyet kaphatnak az ünnepi asztalon. A teríték fénypontja azonban az asztalterítő legyen, amelynek illenie kell a rajta lévő elemek hangulatához.

Különös hatást kelthetsz a szalvéták elhelyezésével. Ha például krémlevest tálalsz, és melléje pirítóskockákat is teszel az asztalra, azt tanácsoljuk, hogy fogd ezeket szalvétába, a szalvétát pedig rögzítsd egy ízléses facsipesszel az edény/tányér széléhez.

Olvastad már a Tavaszi dekorációk a lakásban című cikkünket?

És nem utolsó sorban, maga az étkezőkészlet valódi vonzereje lehet az ünnepi asztalnak, valamint képviselője a tavaszi hangulatnak. A meleg színek és az évszakra jellemző szimbólumok, minták tökéletes légkört teremtenek a családi ebéd ideje alatt. Ezt már csak a szalvéták anyaga és árnyalata fokozhatja, amely közelebb visz a természethez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek