OtthonTavaszi dekorációk a lakásban

Tavaszi dekorációk a lakásban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A március hivatalosan is a tavasz kezdetét jelöli, ezért meg kell örökítened ezt a jeles alkalmat azzal, hogy kipofozod a lakást, és levakarod róla a tél szürke, nyomott hangulatát! Egy-két különleges módosítással, amely kedvre derít téged és a szeretteidet, lopd be a tavaszt a négy fal közé!

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány rendkívüli és közkedvelt tavaszi dekorációs tippet, amelyeket te is könnyen kivitelezhetsz vagy beszerezhetsz, anélkül, hogy egy vagyont költenél azokra.

Bazsarózsák és citrom

– feldobja a lakást, ha frissen szedett bazsarózsákkal és azok lágy illatával vidítod fel a szobákat. Nem kell hozzá csak 5–7 szál különböző rózsaszínű virág, néhány citrom és egy üveg, átlátszó váza. Töltsd félig a vázát vízzel, állítsd bele a virágokat, majd a legvégén tapétázd ki az üveget citromkarikákkal!

Virág a poharak alatt

– vendégeket vársz, és nem tudod mivel dobd fel az ünnepi asztalt? Ahány látogatód jön, annyi szál virágra, egyforma átlátszó üvegpohárra és gyertyára lesz szükséged! Lehetőleg bazsarózsa, rózsa vagy gerbera közül válogass. Az asztalra tavaszi árnyalatú terítőt helyezz: halvány zöldet, sárgát vagy rózsaszínt. A virágokat cikkcakkban tedd a terítőre, majd fedd be őket a poharakkal, azok talpára végül a dekoratív gyertyákat helyezd! Le lesznek nyűgözve az ötlettől és a hangulattól, főként ha vacsorára várod őket!

Víz alá merülő virágok

– vásárolj egy csokor rózsaszín tulipánt, vagy ha az erdőben sétálsz, szedj néhány bimbózó ágat. Szerezz be két átlátszó üvegvázát, amelyeket háromnegyedik tölts tele vízzel. Ezután a virágokat dugd bele, a vágott részükkel lefelé úgy, hogy azok ne bújjanak ki az edényből. Végül pótold a hiányzó vízmennyiséget, míg meg nem telik a váza teljesen.

Virágok cifra üvegekben

– a téli zimankós esték alatt koccintgatva összegyűjthettél néhány különleges alakú és mintájú üveget, nemde? Ha szerencséd van, és még nem dobtad ki őket, most tökéletesen felhasználhatod azokat a tavaszi dekorációban! Szedd elő és mosd meg őket, majd tégy hozzájuk vizet, aztán egy-egy szál színes virágot. Helyezd őket sorjában a nappali asztalán vagy a kerti kávézóasztalon!

Csokrok kristálypoharakban

– vásárolj egy nagy csokor (20–30 szál) pasztell színű virágot, majd szedd őket több apró csokrocskába. Helyezd ezeket kristálypoharakba, amelyeket félig töltöttél meg vízzel. Remek kiegészítő lesz a romantikus estékhez, de megnyugtató és szívmelengető látvány a munkából hazatérve is.

Ha nincsen kristálykészleted, az sem baj! Van erre egy pótváltozat, amely ugyanannyira szép és hangulatos, mint az előző! A virágok szárát kb 2 centire hagyd meg, és helyezd őket talpas borospoharakba. Dekorációként dobhatsz bele gyöngyszemet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek