Az amerikai Mark Bryan robotikai mérnök, és ellenzi a nemi sztereotípiákat: szoknyában és magassarkú cipőben jár be az irodába, és azt mondja, ez segít neki megbirkózni a mindennapos kihívásokkal.

A legtöbben úgy tanultuk, hogy a ruhákat a nemünknek megfelelően kell kiválasztani. A társadalom hozzászoktatott bennünket a gondolathoz, hogy egyes ruhadarabok „csak férfiak” vagy „csak nők” számára alkalmasak. Vannak azonban olyan emberek, akik nem érzik szükségét, hogy beilleszkedjenek egyik vagy másik kategóriába, és szabadon azt viselik, amiben jól érzik magukat.

Az amerikai robotikai mérnök, Mark Bryan, jelenleg Németországban él, és a mindennapjai semmiben nem térnek el az átlagostól, annyi különbséggel, hogy szoknyát és magassarkú cipőt visel a munkahelyén, a városban, és még otthon is.

„Azért öltözködöm így, mert megtehetem. Csak azért, hogy más legyek. Mindig csodáltam azokat a nőket, akik szűk szoknyát és magassarkút viseltek. Nem szexuális értelemben, hanem amiatt az erő miatt, amit képviselnek.” – mondja a férfi.

“Nem azért öltözködöm így, hogy szexi legyek, hanem azért, hogy úgy nézzek ki, mint ezek a sikeres nők. Számomra a ruhák nem kötődnek egy bizonyos nemhez. Szeretem a „férfias” megjelenést derék fölött, és a nemileg „semleges” kinézetet deréktól lefelé. Számomra ez a nem nélküli ruhákról szól.” – fűzte hozzá.

„Amikor magassarkút viselek, magasabbnak és valamilyen oknál fogva erősebbnek is érzem magamat. Az a belső erő, ami kellő önbizalmat ad, hogy a nemi sztereotípiákon túl válasszak ruhadarabokat, önbizalmat és erőd ad ahhoz is, hogy szembenézzek a munkahelyi kihívásokkal.” – mondta Mark Bryan a boredpanda.com-nak.

Fotók: Mark Bryan/Instagram

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.