OtthonSzembarát raktározási módszer a hálószobában

Szembarát raktározási módszer a hálószobában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb raktározási megoldásnak „design-friendly”-nek, azaz nemcsak praktikusság, hanem kinézet szempontjából is tökéletesnek kell lennie. Ugyanakkor nem szabad negatív hatással lennie a szoba stílusára nézve sem.

Az első számú cél az, hogy a számodra hasznos raktározás másnak ideális lakberendezési trükknek, lakásdekorációs megoldásnak tűnjön, amely gazdagabbá teszi, feldobja a helyiség kinézetét.

Olvastad már cikkeinket lakberendezés témában?

Ugyanezt az elvet kell előtérbe helyezned, ha épp a hálószobában alakítanál ki raktározóhelyet. Az alábbiakban olyan ötletekkel jövünk, amelyek biztosan a segítségedre szolgálnak, ha még nem találtál volna ki ezeknél jobb megoldást!

1. Egy padocska az ágy végében jó választás, mivel tökéletesen harmonizál a többi bútorral, és fel sem tűnik, hogy a belsejében miket rejtegethet! Itt elhelyezhetsz néhány kosárkát, dobozkát amelyben különböző tárgyakat raktározhatsz, egyébként meg kényelmes ülőbútorként is szolgál, h megpihennél pár percre.

Olvastad már a 6 alapvető szabály a belső tervezésben című cikkünket?

2. Gondolkodj duplán! Vagyis szerezz be két komódot, egy kisebbet és egy nagyobbat, ugyanolyan színűt és stílusút, egymás mellé helyezve. Nemcsak a szoba kinézetén javít, hanem hasznos is, mivelhogy rengeteg dolgot képes elnyelni, amelyre nap mint nap szükséged lehet.

3. Kisebb hálószobák esetén jó, ha a multifunkcionális bútorokat részesíted előnyben. Például olyan ágyat keress, amelynek fekvőfelülete alatt raktározóhely van beépítve. Vagy létezik egy másik típus is, amelynek a támlája a falhoz kerülve kiváló polcokkal, tárolóhelyekkel szolgál.

4. Újabb lehetőség, ha az ágy támláját meghosszabbítod oly módon, hogy egy függő éjjeliszekrényt nyerj. A polcon minden szükséges tárgy a kezed ügyében lehet, és alája becsúsztathatsz egy nagyobb fonott kosarat is, amely akár az ágynemű tárolására lehet alkalmas.

5. Amennyiben a már meglévő ágyad nem rendelkezik fiókokkal, nem kell újra váltanod! Úgy is kihasználhatod az alatta lévő értékes, de hasztalanul maradt területet, hogy külön kosarakat, dobozokat szerzel be, amelyekbe bármit belepakolhatsz és az ágy alá tolhatsz.

Olvastad már a Hogyan készítsd el a konyhád tervét? című cikkünket?

6. A gyerekszobában egyszerű bútorra gondolj, amelynek polcai kockákhoz hasonlóak. Ide tökéletesen felrakosgathatod a gyerek játékait, és a tágas fonott kosarak is jól mutatnak rajta, összhangban lévén a szoba és a bútor jellegével.

7. Egy koffer is jó ötlet, amely szintén tágas teret biztosít különböző tárgyak számára, és mutatós is a hálóban, a padocska előtt vagy akár annak helyében.

8. Vonzó és hasznos megoldás az is, ha a bútorodba épített fiókokat elnevezed a hét napjaival. Így nemcsak rendszerezni tudod a dolgaidat, hanem gyors megoldást is nyújtasz magadnak vészhelyzet esetén (ez főként a szülőknek ajánlott).

9. Habár kissé nehezebben beszerezhető, de egy könyvespolc-jellegű, többrekeszes komód is kiváló segítséget nyújt mindenféle csecsebecse raktározásában, ugyanakkor a látványa is vonzó.

10. Nem utolsó sorban, rögzítsd néhány polcot a falra! Követhetsz valamilyen rendszert is – szabályosan egymás alá, lépcsőzetesen lefele haladva vagy cikkcakkban –, a végeredmény pedig minden esetben mutatós és hasznos lesz!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek