KuriózumÖrökös pénzhiánnyal küzdesz? - akkor ez a cikk neked szól!

Örökös pénzhiánnyal küzdesz? – akkor ez a cikk neked szól!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

„Vásárolni szeretnék, de nincs rá pénzem! Mit tegyek?” – Ha ezt a kérdést túl sokszor kell feltenned magadnak, akkor az alábbi cikket feltétlenül olvasd el!

Örökös pénzhiánnyal küzdesz? - akkor ez a cikk neked szól!

Az alábbiakban bemutatunk néhány objektív okot arra vonatkozóan, miért ürül ki gyorsan bizonyos emberek pénztárcája a következő hónapi fizetés előtt. És bármilyen hihetetlen, az okát ne a kis fizetésekben vagy az országot sújtó krízisben keressük, hanem saját magunkban.

Ne legyünk fukarok!

Bármennyire is hihetetlen, a bőkezű emberek kevesebbet szenvednek pénz hiányában, mint fukar társaik. Mert a pénznek körforgásra van szüksége, nem pedig arra, hogy görcsösen rejtegessük.

A pénz nem pottyan az égből!

A pénz nem kerül hozzánk a nélkül, hogy meg ne dolgoznánk érte. Dolgozzunk – és lesz pénzünk! A pénzünket pedig belátásunk szerint igyekezzünk befektetni.

Lehet, hogy ingyen dolgozol!

Az általad elvégzett munka valaki számára profitot jelent. Ezért, ha az elvégzett munka után egy egyszerű „köszönöm” a fizetség, ez nem a legjobb megoldás számodra, ezért figyelj oda, hogy ne használjanak ki!

Ezt már olvastad? 3 törvény, amely egyenesen a pénztárcádba irányítja a pénzt!

„Ha gazdag, azt jelenti lopta a vagyonát!”

Ez a sztereotípia a 90-es évekből gyökerezik, de azóta az idők megváltoztak. Manapság becsületes munkával is lehet jelentős pénzt keresni, fontos viszont, hogy önerőből tegyük és becsüljük is meg saját munkánkat.

„A pénznek szaga van!”

A pénz, nemcsak egy papírdarab, mellyel vásárolni tudunk. Ez tulajdonképpen egyenlő az általunk befektetett munka mennyiségével. A pénz csak akkor lehet piszkos, ha nem tisztességes úton jutottunk hozzá. De a becsületes munkánk után járó pénzünk tulajdonképpen a saját jólétünkhöz való hozzájárulásunkat tükrözi.

A hitelek az életed részei!

A hitelek és a kölcsönök nagyon drága szolgáltatások. Aki bekerül a tartozások hálójába, az többet veszít, mint amennyit nyer. Ezért törekedjünk arra, hogy a költekezésünk soha ne haladja meg a pénzkeretünket.

Nem képezed tovább magad!

Természetes, hogy egy fárasztó nap után nem vágyunk semmi másra, csak arra, hogy végignyújtózzunk az ágyunkon. De ebből mi hasznunk lehet? Az igazi értéket a tudás és az ismeretek jelentik, melyeket a szakmádban kamatoztathatsz. Napjainkban az internet végtelen lehetőséget biztosít számunkra, hogy szakmai téren fejlődhessünk!

Ezt már olvastad? 5+1 nevetséges szabály a pénzzel kapcsolatban, amit el kell felejtened

Keményen dolgozol!

Ne mindig a munkáddal és a pénzzel legyél elfoglalva. Így nem tudod boldogan és önfeledten élni az életedet. Használd ki a szabad idődet és tölts minél több időt a szeretteid és a barátaid társaságában.

Elfeledted a legfontosabb dolgokat!

Ezek a következők:

  • Tervezd meg a költségvetésedet!
  • Vásárolj minőséget és ne mennyiséget!
  • Tartsd meg azt, amid van!
  • Élj egészségesen! – Mert a betegség kezelése sokkal többe kerülhet!
  • Végezz időnként orvosi vizsgálatokat!
  • Fizesd ki számláidat időben!
  • És természetesen, ne feledd, hogy a pénz nem boldogít!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek