KuriózumNyáron megnő a szívinfarktus veszélye - 5 aranyszabály a kardiológus szerint, amit...

Nyáron megnő a szívinfarktus veszélye – 5 aranyszabály a kardiológus szerint, amit neked is be kell tartani

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nyáron növekszik a szívinfarktus kockázata, ennek elkerülésére javasolt az alábbi aranyszabályok betartása!

A nyári melegben súlyosbodnak és megsokszorozódnak a szívpanaszok, egyre többen panaszkodnak vérnyomás ingadozásra, szívritmus zavarra, és a szívinfarktusok száma is jelentősen megnövekszik.

Dr. Luminița Iliuță, kardiológus szerint, ebben az időszakban, a magas vérnyomással küszködő személyek esetében javasolt a gyógyszeradag csökkentése, ellenkező esetben a szervezetük méreganyaggá alakítja azokat.

„A vérnyomás természetes csökkentése érdekében, a szervezet a perifériás véredények tágulását és az izzadást alkalmazza. Ha ez a hatás szembekerül a vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel, akkor rossz közérzethez, szédüléshez, gyengeséghez vagy ájuláshoz vezethet.” – véli a kardiológus.

Ugyancsak a nyárra tehető a szívritmuszavarok fokozott előfordulása, mely az izzadás során veszített ásványi anyagoknak köszönhető, hiszen köztudott, hogy a kalcium és a magnézium biztosítja a normális szívfunkciókat.

„A dehidratáció és a vérnyomás csökkentése a szívfrekvencia növekedésével jár, ami veszélyes, mind az egészséges emberek számára (akik jó esetben csak ájulást szenvednek), de különösképpen a szívkoszorúér-betegségben szenvedők esetében, mivel koleszterin lerakódást eredményez a szívet tápláló artériákban!” – mondja a szakember.

Ha ez megtörténik, akkor a páciensnek nagy esélye van arra, hogy szívinfarktust szenvedjen. Ennek tünetei: a nagyon meleg érzés, a levegő hiánya, és a mellkasi fájdalom.

Ezt már olvastad? A legújabb kutatások szerint nem a Nap okozza a bőrrákot, hanem a naptejek!

Ebben az időszakban a szívproblémákkal küzdők az alábbiakban felsorolt aranyszabályokat tartsák be maradéktalanul:

1. A nyár elején mindenképpen menjenek el egy kontrollvizsgálatra, még akkor is, ha panaszmentesek.

2. Fogyasszanak legalább napi 2,5-3 liter folyadékot, mellőzve a kávét, a fekete teát és az alkoholt.

3. Fogyasszanak kalóriában szegény élelmiszereket, amelyek ugyanakkor sok vitamint és ásványi sót tartalmaznak, mint amilyenek a zöldségek, és a gyümölcsök.

4. A déli órákban ne tartózkodjanak a tűző napon.

5. Naponta végezzenek rendszeresen testmozgást este és reggel a hűvösben. Ebben az időszakban jó választás lehet az úszás is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek