HolotropikumA legújabb kutatások szerint nem a Nap okozza a bőrrákot, hanem a...

A legújabb kutatások szerint nem a Nap okozza a bőrrákot, hanem a naptejek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Már hosszú évek óta csak azt halljuk mindenhonnan, hogy vigyázzunk a Nap káros sugaraira, kenjük be magunkat naptejjel, mert annak fényvédő tulajdonsága megvéd a bőrrák kialakulásától. Viszont napjaink kutatásai egy óriási hazugságot vélnek felfedezni ebben a közhiedelemben!

A legújabb kutatások szerint nem a Nap okozza a bőrrák, hanem a naptejek!

Először is kezdjük ott, hogy a Nap az életünk forrása. Sok egyéb mellett, a napsugarakból nyerjük a nélkülözhetetlen D-vitamint, amitől szervezetünk megfelelőképpen tud működni. Na mármost a naptejek, napkrémek mintegy meggátolják a D-vitamin bejutását a bőrön keresztül, ráadásul olyan mérgező összetevőket is tartalmaznak, melyek szorosan köthetőek a bőrrák kialakulásához.

Bár a napfény egészséges a szervezetre nézve, azért fontos megemlíteni, hogy a leégés egyáltalán nem tesz jót a bőrnek ésaz  egészségünknek. Ha valaki nem megfelelő védelemmel napozik, komoly egészségügyi problémákkal nézhet szembe. A leégés és a melanoma között igen szoros összefüggés van, jelen cikk a kemikáliákkal készített napvédő krémek veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A forgalomban kapható fényvédő termékek olyan kemikáliákat tartalmaznak, melyek felborítják a hormonegyensúlyunkat. Ezen vegyi anyagoknak köszönhetően pedig rendellenesség lép fel a szervezetben, ami előbb-utóbb valamilyen egészségügyi problémában mutatkozik meg.

Az egyik ilyen anyag az OMC nevezetű komponens, amely egy egerekkel végzett kísérlet során felszívódott és beépült a rágcsálók szöveteibe. A The Truth About Cancer szerkesztői szerint egy másik ártalmas összetevő a titán-dioxid, melynek erős karcinogén hatása van. Végezetül említsünk meg egyet, a fentebb is leírt hormonháztartást felborító összetevőről, melynek neve nem más, mint az oxybenzone.

Ez így egyszerre kissé rémisztőnek tűnhet, de ha jobban belegondolunk régebb sem lett semmi bajuk az embereknek, ha a Napon tartózkodtak, pedig akkor még nem voltak fényvédőkrémek. Legfeljebb leégtek, ha túl hosszú ideig voltak kint.

A fentebb leírtakat többek között a Kanada-i Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem és az Egyesült Államokbeli Environmental Working Group kutatói támasztják alá.

De akkor mit tehetünk bőrünk biztonsága érdekében?

Ahelyett, hogy veszélyes fényvédőkkel kenjük magunkat, hordjunk nagy karimájú kalapot, mely árnyékot tart, hordjunk napszemüveget, és ha úszni megyünk, nyugodtan vegyünk fel egy fehér pólót. A napernyő is jó szolgálatot tehet, és azt se felejtsük el, hogy számtalan természetes alternatíva létezik a fényvédelemre.

Ha meg akarjuk védeni magunkat a leégéstől, válasszunk természetes, bio készítményeket, amelyek nincsenek káros hatással a szervezetünkre. Amennyiben lehet ne tartózkodjunk a tűző napon a déli órákban (11:00 és 17:00 óra között), ellenkező esetben komoly égési sérüléseket is szerezhetünk.

FONTOS kiemelni, hogy védenünk kell testünket az UVA és UVB sugárzással szemben, de szerencsére számos természetes napkrém alkalmas erre. Szerencsére egyre több, egészségre nem ártalmas termék kerül a piacra, válasszunk ezekből a termékekből, ha napra megyünk!

Egészséged érdekében minden évben látogass el legalább egyszer a bőrgyógyászhoz, aki alaposan átvizsgálva átnézi az anyajegyeidet! Ha gyanús anyajegyet, bőrkinövést észlelsz a testeden azonnal keresd fel az orvost!

Megjegyzés: A fenti cikk nem tükrözi a jelenlegi orvosi véleményt, és nem tükrözi a hivatalos orvosi álláspontot. Mielőtt bárki felhagyna a piacon kapható naptejek használatával kérje ki kezelőorvosa, háziorvosa véleményét, annak összetevőiről.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek