Koktél'Mobiltelefont használó időutazó' látható a strandolókról készült 1940-es évekbeli fényképen

‘Mobiltelefont használó időutazó’ látható a strandolókról készült 1940-es évekbeli fényképen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Napjainkban egy olyan világban élünk, melyben minden lehetséges. Ha eleget gondolkodunk, mindenre találunk megfelelő magyarázatot, még arra is, amire nem igazán lehet. Vannak azonban helyzetek, dolgok, történések, melyekre egyszerűen képtelenség észérveket felsorakoztatni. Ilyen az alábbi felvétel is, egy fotó, melyet az 1940-es években készítettek, és amelyen egy mobiltelefont használó férfit lehet megfigyelni.

Azért is érdekes a fénykép, mert ha valóban egy mobilozó férfi látható rajta, mit keresne a ’40-es években, mikor ezeket a készülékeket évtizedekkel később találták fel?! A fotó Cornwallban készült, a Towan Beach nevű tengerparton, és a sasszemű közösségi médiafelhasználók meg vannak győződve arról, hogy egy időutazó bukkant fel a régi felvételen – írja a Mirror.co.uk.

Egy kopott barna öltönyös férfit kell keresni, a fénykép közepén, amint egy mobiltelefonnak tűnő „valamit” bámul. Körülötte mindenki a nap késői sugaraiban sütkérezik, pontosan 1943 szeptemberében. A fényképet Stuart Humphrys töltötte fel a Twitterre, és kezdetben észre sem vette a rajta lévő „időutazót”.

A férfi a következő szavakkal illette a képet: „A brit háborús munkások a tengerpartra menekülnek – ezt a cornwalli strandot 1943 szeptemberében fotózták. (Szép lenne, ha valamelyikőtök be tudná azonosítani, melyik strandról van szó!)”. A bejegyzése azonban másodpercek alatt felkapottá vált, miután a felhasználók azonnal rámutattak a feltűrt nadrágok, karimás kalapok és nyugágyak között rejlő szokatlan részletre.

„Ööö… csak én látom így, vagy ez a fickó az 1950-es években ellenőrzi a telefonját…..?” – reagált a posztra a South London History, eltévesztett évszámmal. Dr. Kevin Purcell hozzátette: „Jó fogás. Egyértelmű, hogy a képen látható férfi egy időutazó turista, aki a mobilkészülékét ellenőrzi. Végre a bizonyíték, amire szükségünk volt, hogy az időutazás valós. Most már olyan dolgokat látunk a régi fotókon, amikről korábban lemaradtunk, de most már tudjuk róluk, hogy telefonok, mert ismerjük őket”.

De Humphrys nem volt ilyen hiszékeny, így válaszolt: „Szerintem az a fickó éppen cigarettát sodor!”, nem kell tehát túlgondolni a dolgot. Ráadásul nem ez az első eset, hogy a felhasználók modern eszközöket fedeznek fel régi felvételeken, az igazság azonban az, hogy inkább a fantázia szüleményei ezek, semmint a konkrét bizonyíték.

2010-ben például egy régi Charlie Chaplin-filmben egy mobiltelefon-használót kaptak lencsevégre, akit a nézők időutazónak tituláltak. George Clarke, egy belfasti filmes fedezte fel a furcsaságot, Chaplin 1928-as The Circus című némafilmjében.

Ha jobban megnézzük, úgy tűnik, hogy egy nő sétál el mellette, aki a füléhez tartott telefonba fecseg. Clarke fel is tette a YouTube-ra a részletet, melyről sokan azt állították, ez egy hordozható hallókészülék, bár ez igencsak valószínűtlen.

Aztán, egy másik érdekes példa a több mint 80 évvel ezelőttről származó festmény, Umberto Romano „Pynchon és a Springfield település megalapítása” című alkotása, amely az amerikai őslakosok és az angol telepesek 17. századi találkozását mutatja be Massachusettsben. Úgy tűnik, a freskófestőnek sikerült felkeltenie a figyelmet a művével, ugyanis látható rajta egy deréktól felfelé meztelen férfi, aki egy mobiltelefont tart a kezében.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója pedig egyszer elismerte, hogy egy iPhone-t látott Pieter de Hooch 347 éves művén, az „Egy férfi átad egy levelet egy nőnek az előszobában” című festményen.

Cook egy amszterdami múzeumban fedezte fel a holland mester művét, és megdöbbent. Egy interjúban úgy nyilatkozott: „Mindig azt hittem, hogy tudom, mikor találták fel az iPhone-t, de most már nem vagyok benne olyan biztos”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek