HolotropikumAlternatív gyógyászatKikapcsolódás a testnek, léleknek

Kikapcsolódás a testnek, léleknek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alternatív gyógyászat ma már olyan megoldásokat és technikákat bocsát a rendelkezésünkre, amelyek segítségével nagymértékben könnyíthetünk mindennapi életünkön.

Fotó: photl.com

Függetlenül attól, hogy milyen módszert választunk, rövid időn belül szabadulhatunk meg a stressztől, nyerhetjük vissza életkedvünket, és töltődhetünk fel energiával – azaz léphetünk tovább, folytathatjuk az életünket a legjobb formánkat hozva, magabiztosan és kipihenve.

Olvastad már a A wellness titka című cikkünket?

Nem vitás, hogy a legközkedveltebb és a leghasználtabb megoldás manapság az aromaterápia és a gyógyolajokra, gyógynövényekre alapuló gyógyászat. Az aromás olajokkal, mint ahogyan a különböző gyógyfüvek segítségével is rengeteg egészségügyi és lelki probléma orvosolható, továbbá kiváló módszert jelentenek az idegek megnyugtatására, a szorongás eloszlatására, már az első használat után.

Az alábbiakban összeállítást olvashatsz az alapvető aromás olajokról és azok jótékony hatásairól hogy megtudd, miként kapcsolódhatsz ki te is, otthon, például egy fárasztó munkanap után!

Olvastad az Illat csodája című írásunkat?

Fotó: photl.com

– Az ylang-ylang olaj egyike a leghasználtabb és leghatékonyabb aromás olajaknak, amelyeket az aromaterápiában alkalmaznak. Az ylang-ylang nevezetű virágból vonják ki, és bizonyított antidepresszáns hatása van, továbbá szabályozza a faggyúmirigyek termelését, ami által csökken az esély a pattanások, ekcéma vagy egyéb sebek, bőrbántalmak kialakulására. A relaxáló illata megnyugvást hoz az idegek és az izomzat számára, ugyanakkor feloldja a szorongást is.

– A levendulaolaj már az ősidők óta ismert és használt „termék”. A latin korban ezt a növényt a tisztaság szimbólumaként tekintették, illatát pedig a frissességgel és szintén a tisztasággal hozták kapcsolatba. Az aromaterápián kívül számod egyéb célra is használják a levendulát, mint például természetes légfrissítőként különböző helyiségekben. Ugyanakkor kiváló hatása van az égési sebek gyógyulására, illetve bármilyen más seb hegesedésére a test felületén. Olajként hasznosítva, a levendula feloldja a feszültséget, enyhíti a fejfájást és az idegrendszer szintjén fellépő migréneket, továbbá csökkenti a reumás fájdalmak és a hátfájás okozta panaszokat. Fertőtlenítő és gombaölő hatással is rendelkezik, valamint kezeli a légúti bántalmakat, és a meghűlésekre is jó orvosság.

– A citromból nyert olajnak felpezsdítő és regeneráló hatása van a szervezetre. Fertőtlenítő, gombaölő, nyugtató és antioxidáns is egyben. Csökkenti az izomlázat, eloszlatja a negatív érzéseket és a rossz közérzetet, enyhíti a has- és gyomorfájást, fáradtságérzetet, serkenti a vérkeringést, és jó kezelési módja az álmatlanságnak.

Ezek az olajok egyaránt alkalmazhatók helyileg, azaz azon a felületen, amely érintett valamilyen betegségben, illetve az aromaterápia által: speciális edényekbe csepegtetve és párologtatva kellemes illattal árasztják el a helyiséget, és ezáltal fejtik ki jótékony, relaxáló hatásukat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek