HolotropikumA wellness titka

A wellness titka

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hétköznapok feszültsége, a felgyorsult életritmus egyre jobban eltávolít igazi lényünk belső csendjétől. A környezet és a mindennapok lépten-nyomon újabb és újabb kihívásokat és stresszes élethelyzeteket hoznak, amelyek igénybe veszik nemcsak testünket de lelkünket is. A felgyűlt feszültség óriási teherként nehezedik idegrendszerünkre, izmainkra, szerveinkre, zűrzavart keltve gondolatainkban és érzéseinkben.

Talán a család biztonsága, az otthon melege, egy kellemes illatos fürdő, a zene, vagy önmagában a csend az ami ideig óráig feledtetni tudja a körülöttünk vagy a bennünk zajló feszültséget.

Mikor lazítottál utoljára? Sok ember számára felbecsülhetetlen kincs az a pillanat amikor el tud lazulni és végre megélheti a csendet önmagában és önmaga körül.

Ezt célozzák meg a wellness központok amelyek magukba foglalják mindazokat a körülményeket amely által ledobhatod magadról egy fárasztó hét terhét.

A wellness jellegű központok uszoda, pezsgőfürdő, szaunák, fény, hang, illatterápiával igyekeznek megteremteni azt a nyugodt és biztonságos légkört, ami segít az ellazulásban.

Hogyan is hat?

Azokban a pillanatokban, amikor a környezet nyugodt és biztonságos az idegrendszer paraszimpatikus része aktiválódik, amely az autó fékrendszeréhez hasonlóan lecsökkenti a túlpörgést, megfelelő állapotot teremtve ahhoz, hogy az agy hullámai elcsendesedjenek, a vérnyomás és a stresszhormonok szintje csökkenjen.

Egyes elméletek szerint a tudat legmélyén azok az élmények aktiválódhatnak, amelyeket még magzati korban az anyaméhben éltünk meg. Az anyaméh biztonsága, a kellemes hőmérséklet,  a langyos víz,  a méhfalon átszűrődő halvány narancssárga fény, a gondtalan semmittevés, a méhfal masszírozó simogatása,  az anya gondoskodó hangja egy egységélményt és tökéletes egyensúlyt biztosított.

A csendes környezet, a pezsgőfürdő testhőmérsékeltű vize, a szauna melege, a színes mécsesek sejtelmesen  nyugtató fénye, a halk relaxációs zene, a masszázs érintése, ugyanazt a békét igyekszik megteremteni amiben a magzatnak az anyaméhben része van.

Így tudatunk önmagunk és a belső csend fele fordul hacsak rövid ideig is de olyan életerőt mozgósíthat, amellyel újult erővel tudunk majd szembenézni a külvilág nehézségeivel.

Olvasd el Az illat csodája – Aromaterápia című cikkünket is.!

Kellemes lazítást

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek