LélektárAz illat csodája - Aromaterápia

Az illat csodája – Aromaterápia

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az illatok szerves részei hétköznapjainknak, de valójában az illat fogalma többet rejt magában, mint azt gondolnánk. Egy rajzfilmbeli játékos jelent jut eszembe, ahol a kisegér valósággal az illat rabságába esve szárnyal a levegőbe az illatozó sajt fele… Mosolyogsz igaz? De valójában az illat információt és érzéseket is kódol, amely egész sor változást képes előidézni gondolat és  érzésvilágunkban.

Emlékszel?

A nagyszülők fahéjas sültalma illata, a kedvesed parfümje, a zőldelő rét aromája több mint maga az illat. Érzés is, élmény is és emlék is egyben. A parfüm ipar egész tanulmányokkal rendelkezik az illat, emlékeket felelevenítő hatásáról.

Hol használják?

A holisztikus, alternatív gyógyászat az illóolajoknak az egészségre és egyes szervekre kifejtett jótékony hatását alkalmazza.

Az illóolajokat növények leveléből, virágjából nyerik lepárlással vagy sajtolással és az így nyert olaj, tartalmazza a növény összes jó tulajdonságát. Minden olajnak jellegzetes egyedi hatása van.

Olvastad már A wellness titkai című írásunkat?

Hogyan hat?

Belélegezve az agy limbikus rendszerét stimulálja, amely az érzelmekért és az emlékekért felel. Innen neuro-hormonális rendszer segítségével az információ eljut a különböző belső elválasztású mirigyekig, amelyek az egész szervezet biológiai egyensúlyát szabályozzák.  Ezáltal gyors hatás érhető el és beáll egy érzelmi és fiziológiai egyensúly a megfelelő illóolaj használata esetén.

Tudományos vizsgálatok igazolták az illóolajok hatékonyságát relaxáció elősegítésére, fájdalom és szorongáscsökkentésre és súlyos gyógyíthatatlan betegek életminőségének a javítására.

Az aromaterápiát előszeretettel használják a wellness központok, ahol az illóolajok segítségével kellemes nyugtató hatást érnek el.

A masszázs az illóolajokat a bőrön keresztül juttatja a szervezetbe, növelve a masszázs feszültségoldó hatását. A kényeztető fürdővizek elengedhetetlen kelléke az illatos olaj.

Az illóolajok egyszerű, gyors és olcsó elemei az alternatív gyógymódoknak, hozzájárulva a testi lelki egyensúly visszaállításához.

Ha felébredt benned egy illat vagy egy emlék oszd meg velünk is…

Fotó: photl.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek