Innen tudhatod biztosra, hogy milyen rovar csípett meg!

Így lehetsz biztos abban, hogy a piros foltot a bőrödön melyik vérszívó rovar okozta!

Innen tudhatod biztosra, hogy milyen rovar csípett meg!

Itt van a nyár, odakint javában zajlik a rovarok, bogarak, szúnyogok, ízeltlábúak, pókszabásúak nyüzgő élete, és bizony a velük való találkozások gyakran csípésekkel végződhetnek, amelyek irritációt, kellemetlenséget, viszketést válthatnak ki.

Ha szeretnéd kideríteni, hogy mi okozta a csípést, akkor most megtudhatod.

1. Szúnyog által okozott csípés

Kissé feldagad és bepirosodik. Ha valami hozzáér, azonnal viszkető érzés jelentkezik, amit szinte képtelenség figyelmen kívül hagyni. Bőrirritáció elleni krémmel kell bekenni a csípést, így enyhülni fog a viszketés.

Ezt már olvastad? Tudtad, hogy ez a vitamin távol tartja a szúnyogokat?!

2. Bolha által okozott csípés

Egy végtagon több, nagyobb kiterjedésű, vöröses csípések jelennek meg, erős viszkető érzést váltva ki. Alaposan mosd meg a csípés helyét, és kend be viszketést enyhítő készítménnyel a bőrödet.

3. Pók által okozott csípés

A csípés helyén két kis pötty jelenik meg, amit körülvesz egy vöröses kör. Fertőtlenítsd le a csípést, ha allergiás reakciót észlelsz magadon, vegyél be antihisztamin tartalmú gyógyszert, vagy fordulj orvoshoz.

4. Kullancs által okozott csípés

Ilyen esetben a kullancs gyakran még benne van a bőrben, ezért orvoshoz kell fordulni, aki szakszerűen eltávolítja az élősködőt. Azután a csípés helyét még napokig figyelni kell, és ha bepirosodik, megduzzad, orvoshoz kell ismét fordulni, mert ez a biztos jele a Lyme-kórnak.

Ezt már olvastad? Magyarok ezrei rettegnek attól a betegségtől, amire most megtalálták a gyógymódot

5. Méhszúrás, vagy darázs által okozott csípés

A méhszúrás rendkívül fájdalmas, ezért érdemes durva sóval, hagymával, vagy petrezselyemzölddel bedörzsölni. Ha allergiás vagy ezekre a csípésekre, akkor vegyél antihisztamint tartalmazó gyógyszert, vagy fordulj orvoshoz.

Ezt már olvastad? Ezt kell tenned abban az esetben, ha megszúrt egy méh… Mindenkinek tudnia kell erről!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top