KuriózumÍgy szeresd meg önmagad a pozitív kijelentések erejének segítségével!

Így szeresd meg önmagad a pozitív kijelentések erejének segítségével!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Saját magunkat szeretni, mikor minden olyan rossz és megterhelő körülöttünk, nagyon nehéz! Ilyenkor a legjobb, ha megpróbálunk minél több szép és jó dolgot becsempészni az életünkbe, viszont ez igencsak nagy erőfeszítést igényel.

Így szeresd meg önmagad a pozitív kijelentések erejének segítségével!

Hogyan is kezdj neki a feltétel nélküli önszeretetnek?

Az egész úgy fogható fel, mint egy nagy utazás. El kell juss arra a végállomásra, ahol szeretettel beszélsz magadról, boldogan gondolsz magadra, és elfogadod a tested és lelked egyaránt úgy, ahogyan van. Lassan és fokozatosan kell megváltoztasd az életfelfogásod, így első lépésként a következőt tedd:

1. Az önmarcangolást pozitív kijelentésekkel helyettesítsd!

Ahhoz, hogy elindulhass az úton, hinned kell a pozitív kijelentések és gondolatok erejében. Sajnálatos módon az emberek gondolatainak 80%-a negatív töltetű, ezért tudatosan kell törekedned arra, hogy kiiktasd ezeket. Néha szánj időt, és elmélkedj el azon, hogy mit is gondolsz saját magadról, ha könnyebbnek érzed, akár papírra is vetheted. Ha sikerül a negatív gondolatokat kiszűrnöd, akkor koncentrálj arra, amire büszke vagy, és máris jöhet a második lépés.

2. A negatív gondolataidat változtasd pozitívokká!

Benned rejlik az erő, hogy változtatni tudj azon a képen, ami a fejedben önmagadról él. A listázott negatív gondolatokat szépen vedd sorba és mindegyik helyett írj egy-egy pozitív kijelentést magadról! Elsőre biztos, hogy nagyon kellemetlenül fogod érezni magad, ahogyan lassacskán haladsz, meglátod, hogy már gondolkodás nélkül fognak jönni a pozitív szavak. Hogy jobban megértsd itt egy példa: ha egyik hibádként azt írtad, hogy csúnyának érzed magad, akkor húzd ki ezt a butaságot, és helyettesítsd ezzel „Vonzó személyiség vagyok, és mindenki megtalálja bennem a szépséget.”

3. Rendszeresítsd ezeket a pozitív kijelentéseket az életedben!

Ezek sokkal többek egyszerű mondatoknál. Amint sikerül beültetned a gondolatmenetedbe, automatikusan el kezdesz hinni bennük, és itt áll be végérvényesen a változás. Ha olykor elbizonytalanodnál, keresd csak elő azt a régi listát, és olvasd újra a tételeket.

4. Végezetül élvezd, ahogyan átalakul az életed!

Amint megváltozik a gondolkodásmódod, sokkal felszabadultabb és pozitívabb leszel. Ha másra nem is jut időd, de naponta minimum ezt ismételd el: „Csodálatos testben élhetek, és ezért nap mint nap hálás vagyok!”. Egy idő után már a környezeted is változni fog és minden adott lesz egy teljes élethez. Ha békében élsz önmagaddal, az élet is megajándékoz, olyan helyzeteket, lehetőségeket tár eléd, mely neked teremtettek.

Senki sem lehet tökéletes, így te sem. Rajtad áll, hogy megbékélsz-e önmagaddal, vagy folyamatosan sanyargatod magad. Élj a pozitív kijelentések erejével, és ha csak kis léptékben is, de változtass az önképeden. Kerülj egyensúlyba a testeddel, lelkeddel, természeteddel, személyiségeddel, egyszóval önmagaddal és ne hagyd, hogy a kétségeid, félelmeid visszatartsanak attól az élettől, amire mindig is vágytál!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek