Így néz ki a 21 nm-es ház, amit egy nő álmodta meg, és építette fel!

A kis alapterületű házak ötlete nem egy újszerű dolog, egyre többen készítik el saját kezűleg praktikus otthonukat. Az idahoi Macy Miller utánfutóra épült háza kezdetben csak 18 négyzetméter volt. A mobilház nagy előnye, hogy bárhová felállítható, és könnyen szállítható.

Így néz ki a 21 nm-es ház, amit egy nő álmodta meg, és építette fel!

Macy egész életében arról álmodott, hogy egy saját kis háza legyen, ezért beiratkozott egy építészeti iskolába, hogy valóra váltsa az álmát. A szakmai oktatáson túl számos ötletet talált a világhálón is, így a fiatal nő nem csak a saját házát építette meg, hanem a karrierje is pozitív irányba fejlődött. Macy a blogján nagyon részletesen dokumentálta a házépítés minden lépését.

“Megszállottan szerettem volna egy saját kis házat, abban, hogy nem adtam fel az is közrejátszott, hogy sok hasonló érdeklődésű ember lelkesen támogatott és bátorított a világhálón. Nagyon lelkesen fogtam neki az építkezésnek. Most büszkén kijelenthetem, hogy ez egy 100%-ban saját alkotás… Azt tanácsolom mindenkinek, hogy hallgasson a szívére és kövesse az álmait.” – mondja.

Az építkezés során Macy arra törekedett, hogy természetes, ökológiai forrásból származó anyagokat használjon.

A ház tervezése és építése 18 hónapig tartott, csak szabadidejében tudott vele foglalkozni. Legnagyobb álma teljesült, amikor végre beköltözhetett a csodálatos környezetben található aprócska otthonba, ahol minden számára szükséges dolog megtalálható.

A ház központi eleme a folyosószerű rész, ahonnan egymás után, de mégis egymástól függetlenül nyílnak a funkcionális terek. A bejárati üvegajtónak és a nagy ablakoknak köszönhetően a ház nagyon sok fényt kap, így nemcsak melegebb és kényelmesebb, hanem energiatakarékos is.

Az előszoba könnyen átalakítható egy tökéletes konyhává, amelyben minden szükséges felszerelés megtalálható. A munkaterület gáztűzhellyel, kényelmes természetes fából készült munkalappal és mosogatóval rendelkezik. A konyhával szemben található a zuhanyzó, a mosógép és a szárító, a mosogató, a tükör és egy kis szekrény higiéniai termékek számára.

A nappali többfunkciós, a kényelmes fotelekkel ellátott asztal remek hely a társalgásra vagy a családi vacsorára, és szükség esetén praktikus iroda is kialakítható belőle.

A nappali után a hálószoba következik. A multifunkcionális ágy egy magas pódiumon helyezkedik el, amelyet speciálisan tárolórendszerekkel – kihúzható szekrényekkel és polcokkal – szereltek fel.

Macy mindössze 11.000 dollárt költött az egész épületre, és a fenntartása nem haladja meg a havi 93 dollárt. A terasz helyett Macy és férje egy kényelmes gyermekszobát alakított ki. A ház jelenlegi hasznos felülete 21,5 négyzetméter.

Macy a kis ház építésének folyamatáról írt egy e-könyvet, amelyben elmagyarázza az építkezés folyamatát, és az olcsó és környezetbarát életstílusra is hasznos ötleteket ad.Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.