KuriózumHogyan fogyjunk a testrészeinken felhalmozódott plusz kilók függvényében?

Hogyan fogyjunk a testrészeinken felhalmozódott plusz kilók függvényében?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A testünk különböző részein felhalmozódott zsír sok mindent elárul egészségi állapotunkról, de megvan a mód rá, hogyan szabadulhatunk meg ezektől a fölösleges kilóktól.

Hogyan fogyjunk a testrészeinken felhalmozódott plusz kilók függvényében?

A szakemberek felfedezték az elhízás 6 típusát, melyek mindenikének különböző okai vannak.

1. A túlzott táplálkozás okozta elhízás

Ez a leggyakoribb elhízás típus világviszonylatban, oka nem más, mint a túlzott cukorfogyasztás. Ez ellensúlyozható a napi kalóriabevitel csökkentésével és a rendszeres, legalább napi 30 percnyi testmozgással.

2. A „gyomorideg” okozta elhízás

Ez a fajta elhízást a folyamatos stressz, az esetleges depresszió számlájára írható. Aki ebben szenved hajlamos a mértéktelen édességfogyasztásra. Gyógymódja a rendszeres testmozgás és a félelmek leküzdése.

3. A glutén okozta elhízás

Ez leggyakrabban az idősebb nőknél és a tinédzser lányok esetében fordul elő, és a hormontermelés zavara okozza. Fontos, hogy kerüljük az egy helyben való ülő munkát, a dohányzást, az alkoholfogyasztást, és mozogjunk rendszeresen.

4. A felszívódási zavar okozta elhízás

Azok a személyek, akiknek szembetűnően nagy a hasuk, ilyen típusú elhízással küzdenek. Rendszerint ezeknél a személyeknél az alkoholprobléma is jelen van és általában légzésük is nehézkes.

5. Érrendszeri panaszok okozta elhízás

Ez a fajta elhízás általában genetikai eredetű és örökletes. Jellemzően a terhesség ideje alatt jelentkezik, és a láb dagadásában mutatkozik meg. Gyógymódja a lépcsőn való járás vagy a rendszeres kocogás.

6. A mozgás teljes hiánya okozta elhízás

Ez általában azokon a testrészeken jelentkezik, melyek a múltban aktív módon voltak mozgatva. Helyes táplálkozási szokások követésével, sokat változtathatunk a kialakult állapoton.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek