Miért szeret a macska a gazdáján aludni?

Ha van cicád, egészen biztosan te is tapasztaltad már, hogy nagy előszeretettel alszik rajtad. Hogy miért is van ez a fura szokásuk a puha négylábúaknak, most némi tudományos magyarázattal is alátámasztjuk.

Nemrég a brit tudósok egy kutatás által arra kerestek magyarázatot, hogy miért alszik a legtöbb cica a gazdáján.

Ezt már olvastad? 5 ok, amiért érdemes macskát tartani: nem fogod megbánni, örömöt hoz az életedbe

Első elmélet – Sokkal több hőre van szüksége

A macska hőmérséklete magasabb, mint az ember átlagos testhőmérséklete, vagyis kb. 38,6 fok. Sokkal több hőre van szüksége, mint nekünk embereknek, éppen ezért állandóan valami melegforrást keres, mint pl. fűtőtest, kályha, napfény vagy akár az emberi test. Az emberi test a fej és a végtag körüli részeken nagy mennyiségű hőt bocsát ki, a cicák ezért leggyakrabban a lábhoz bújva alszanak el. A macska azért fekszik az ember fájó testrészére, mert a fájdalom jelentkezésével egyidőben a testhőmérséklet is növekszik.

Ezt már olvastad? 10 jelzés, ami arra utal, hogy macskád rajong érted!

Második elmélet – Emberi szag

A kutatás alapján az is kiderült, hogy a macska imádja a gazdája hajának illatát, főleg a nőkét. A különböző hajápolószerek, samponok ragaszkodást váltanak ki, ezért a puha négylábú egyenesen rajong a gazdájáért, és minél több időt szeretne a közelében lenni.

Ezt már olvastad? A tudósok megerősítették: a macskák és a kutyák valóban láthatják a szellemeket

Harmadik elmélet – Kényelem

Együtt alszol a macskáddal? Ha igen, ezekről a dolgokról feltétlenül tudnod kell!

A harmadik magyarázat szerint, a cica a kényelem és a biztonságérzet miatt alszik a gazdáján. A párna után a toplistán az emberi has, kar, kéz, vagy akár a térdhajlat következik. Mindegy, csak puha legyen, és jól bele lehessen fészkelődni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.