A macskák úgy tűnik, hogy teljességgel független lények, de ez még nem jelenti azt, hogy ne kötődnének gazdájukhoz. Van néhány olyan jel, ami arra utal, hogy az imádnivaló puha négylábú odáig van érted.

Minden macska egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, éppen ezért a gazda és a macska viszonya más és más. Azt azonban egészen biztosan érzed és tudod, hogy, ha a macskád szeret téged. Ha meg nem vagy biztos benne, akkor az alábbi jelekre figyelj, hiszen így adja tudtodra ragaszkodását.

Allen Schoen állatorvos, a macskák viselkedését tanulmányozza 1974 óta, és minden kétséget kizárva kijelentette, hogy teljes mértékben képesek létrehozni és fenntartani egy nagyon különleges kapcsolatot az általuk preferált emberekkel.

Ezt már olvastad? A tudósok megerősítették: a macskák és a kutyák valóban láthatják a szellemeket

1. Kicsit hozzád érinti a homlokát

Ezt a gesztust a macska csak élete legfontosabb embereinek ajánlja fel. Szembe ül veled, és kissé lehajtja a fejét, és a homlokával megérint. Ez a mozdulat által nem csak a macskában, hanem az emberben is endorfin, azaz boldogsághormon termelődik.

2. Hozzád dörgöli az arcát

Ez valójában arra szolgál, hogy az arc két oldalán található ivarmirigyekkel megjelöljön, hogy az övé vagy. Ugyanezt teszi a hozzá közelálló bútorokkal, kanapéval, ággyal stb.

Ezt már olvastad? Ezért lehet a macska az emberi jólét mutatója: gyógyítja a testünket és lelkünket!

3. Behajlítja a farka hegyét

Amikor a macska feléd közelít, feltartja egyenesen a farkát, és a végét elkezdi tekergetni, azt jelenti, hogy a szeretetét fejezi ki ezzel a mozdulattal. “Olyan boldoggá teszel” – jelzi a cicusod ezzel a viselkedéssel.

4. Pislog

A macska csak azokkal tartja hosszú időn keresztül a szemkontaktust, akit igazán kedvel. Ha a macskád “szemezés” közben enyhén pislog, hunyorog, mintha mosolyogna, azt jelenti, hogy nagyon fontos vagy számára. Ez náluk olyan, mint az embereknél a kacsintás.

5. Dorombolás

A macska nem mindenkinek dorombol. Ez az a hang, amit legelőször a kicsinyeinek használ, ezzel jelzi, hogy gondoskodik róluk. Ha a macskád melletted van, csendben ültök, és egyszer csak elkezd dorombolni, akkor azt jelenti, hogy “nagyon szeret”. Ő így adja tudtodra, hogy összetartoztok, és te vagy a legfontosabb számára.

6. Melletted áll vagy ül

A macskák szeretik a meleg, puha helyeket, mint például egy párna, pokróc, kanapé sarka, ágy. De, ha te felállsz a kanapéról, és ő is megy utánad, ott áll melletted végig, míg a dolgodat intézed, akkor azt jelenti, hogy nagyon szeret, hiszen a puha kényelmes fészek helyett téged választ.

Ezt már olvastad? Ezért lehet a macska az emberi jólét mutatója: gyógyítja a testünket és lelkünket!

7. Dögönyözés

Amikor az első lábaival elkezd dögönyözni, ez a szeretet egyik legbiztosabb kifejezése. Ez a mozdulat még kiskorában alakult ki, amikor az anyja mellét dögönyözte evés közben. Ez a kötődés legbiztosabb jele.

8. A hajad vagy a fülcimpád nyalogatja

Macskaként tekint rád, és ez a gesztus a macskák körében azt jelenti, hogy “fontos vagy számomra, gondoskodom rólad”. Csak azok a macskák engedik meg, akik nagyon közel állnak egymáshoz.

9. Egeret, madarat és mindenféle “ajándékot” hoz

A macska megosztja veled a sikerét, éppen ezért mindig hazahozza a zsákmányt, hogy megmutassa. Nagyon fontos vagy számára, azt jelenti.

Ezt már olvastad? 4 spirituális lecke, amit egy macskától tanulhatsz!

10. Különböző hanglejtésekkel “beszélget”

A macska több, mint 20 féle hanglejtéssel képes kommunikálni. Minél többet beszélsz hozzá, annál kommunikatívabb lesz, és egy idő után már fogod tudni, hogy mit akar közölni. Egy beszédes macska mindig hangokkal fejezi, hogy fontos vagy számára.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.