KuriózumEzért lehet a macska az emberi jólét mutatója: gyógyítja a testünket és...

Ezért lehet a macska az emberi jólét mutatója: gyógyítja a testünket és lelkünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbben szeretjük a macskákat, de akad néhány olyan ember is, aki valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva ellenszenvesnek találja őket. A macskák valamiért bosszantják, irritálják őket, és a legszívesebben elkergetnék az állatot a közelükből.

Mi, macskaimádók, furcsának találjuk a dolgot, de ha jobban belegondolunk, nincs ezzel semmi baj. Mindenki olyan állatot szeret, amilyet csak akar, és ha valaki nem szereti a macskákat, az az ő problémája, de azért mégis elgondolkodtató, mi lehet ennek az oka.

A macskák, a kutyákhoz hasonlóan, hosszú évszázadok óta az emberek közelében élnek. Ugyanakkor, míg a kutyák funkciója az első perctől fogva teljesen világos volt – vadászat és védelem – a macskák esetében már nem ilyen egyértelmű a helyzet.

A kisebb kártevők, például az egerek, kiirtása is egyike a cicák feladatainak, de nem ez a legfontosabb szerepük az ember életében. A macskák bioenergetikai tere nagyon erős. Az ember és a macska közötti érintkezés során az állat által kibocsátott bioenergetikai rezgések képesek semlegesíteni a beteg szervezet által kibocsátott rezgéseket. Míg nekünk, embereknek, ártanak a negatív energiák, úgy tűnik, a macskák egyenesen vonzódnak azokhoz.

A macska képes érzékelni az ember fájdalmát, és képes meggyógyítani azt. Sok macskatulajdonos számol be arról, hogy kedvence segített megszabadulni a fejfájástól, vagy normalizálni a vérnyomását. Az állat megérzi, amikor a gazdájának fáj valahol. Ilyenkor megpróbál a fájó testrészen elaludni, és az ember idővel azt tapasztalja, hogy megszűnik a fájdalom, és jobban érzi magát.

Mi erre a magyarázat? Bármilyen testi probléma az auránk iránti fenyegetésként nyilvánul meg, a macska pedig megérzi ezt, és azonnal közbelép, hogy elhárítsa a fenyegetést.

Ezenkívül azt sem árt tudni, hogy a nőstény macska bioenergetikai hatása sokkal erősebb, mint a kandúré. A nőstények jobban gyógyítják az idegrendszer és a belső szervek betegségeit, míg a kandúrok inkább az ízületi porckopás és a csigolyameszesedés (spondilózis vagy spondylosis) szakértői.

A kis bundások tehetsége azonban nem merül ki ennyiben. A macska valósággal az emberi jólét mutatója lehet. Amikor az életünkben minden rendben van, a cicánk is nyugodt, nem hanyagolja el magát, rendszeresen mosakszik, sokat alszik, és jó étvágya van. Ha azonban ideges, nincs étvágya, nem figyel oda a higiéniára, az azt jelenti, hogy valami velünk sincs rendben.

A macskák a legtöbb esetben a családban kialakuló konfliktusokra is rendkívül érzékenyek, és mindig azzal a féllel bánnak gyengédebben, aki a konfliktus áldozata volt. Például, ha egy szülő igazságtalanul büntette meg a gyerekét, a macska egészen biztosan a gyerekhez közeledik majd, dorombol és megpróbálja megnyugtatni, hogy így helyreállítsa az érzelmi egyensúlyát.

A macskák rendkívül jól érzékelik az embereket, és képesek megállapítani, hogy jók vagy rosszak. Ez az oka annak, hogy egyes emberek nem szeretik a cicákat. Az alkoholisták 90%-a nem tudja elviselni a macskákat. Ugyanakkor azoknak a nőknek a többsége sem kedveli őket, akik sikertelen kapcsolatban élnek, vagy viharos a magánéletük. Azok a gyerekek, akik erőszakos családban nőttek fel, vagy akiket bántalmaztak az iskolában, gyakran agresszívak a macskákkal.

Tehát kijelenthetjük, hogy a macskák azokból az emberekből váltanak ki negatív érzéseket, akiknek a karmája nincs tökéletesen rendben. Ezeknek az embereknek el kellene gondolkodniuk azon, hogy változtathatnának az életükön, hogy könnyebbé és boldogabbá tegyék azt. Ha ez sikerül, biztosan a macskákat is jobban kedvelik majd.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek