Ha egyszer befogadtál egy vagy több cicát, az egész életed megváltozik. Nem csak az otthonod pozitív energiájáról, hanem a testi és lelki jólétedről is gondoskodik a puha négylábú.

A macska védelmet nyújt a negatív energiák ellen, ezért is van az, hogy abban a lakásban, ahol cicák is élnek, sokkal kellemesebb a légkör. A macskáktól nagyon sok mindent tanulhatsz, figyeld csak őket, és máris jobban megérted az élet működését.

1. Az alvás nagyon fontos a test, a lélek és az elme számára

Úgy tűnik, hogy a macskák igencsak tisztában vannak vele, hogyan kell fenntartani a rengeteg fizikai aktivitás és a mély alvás közti egyensúlyt. Közel 15 órát alszanak naponta, mindig pontosan érzik, hogy mikor jött el az ideje egy kis szunyókálásnak. Bármi is történjen körülöttük, bárhol is legyenek, mindig megtalálják azt a kényelmes pozíciót, amelyben egy jót lehet aludni. A hosszú alvás után egy nagy nyújtás következik, és máris sokkal kerekebb a világ.

Mi emberek állandóan stresszesek vagyunk, futunk, kapkodunk, mindig van valami elintéznivalónk, soha nincs időnk pihenni.

Ezt már olvastad? Aki a macskákat szeretik, hosszabb életkort érhet meg – Így segít a macskád, ha beteg vagy!

Tanács: minden alkalommal, mikor felállsz a székről, nyújtózkodj egy jó nagyot, gondolj a cicádra, hogy ő hogyan szokta. Szavazz meg magadnak délután egy kis pihenőt, ha tudsz, aludj legalább 15 percet, meglátod, teljesen újjászületsz ébredés után.

2. A madár az egyik legjobb meditációs “eszköz”

A macskák számára egy madár nem csak egy finom csemege, hanem egy igazi meditációs eszköz. Figyeld csak meg egyszer milyen hosszú időn keresztül képes mozdulatlanul maradni, csak azért, hogy elkapjon egy mozgó célpontot. A kitűzött cél érdekében mindent megtesz, a végsőkig kitart. Igazi önuralom és belső béke szükséges ahhoz, hogy ezt meg tudja csinálni.

Próbáld csak ki, milyen relaxáló hatással van, ha egy bizonyos időn keresztül mozdulatlanul ülsz és az eget, vagy a repülő madarakat szemléled. Engedd velük szállni a gondolataidat is.

Ezt már olvastad? A macska és az angyal: egy megható történet, amit neked is el kell olvasni

3. Minden nap egy kis wellness

Nincs olyan macska, amelyik ne kényeztetné magát naponta legalább tízszer egy kis mosdással. Vegyél példát a cicádról, kényeztesd magad esténként egy kellemes illóolajos fürdővel, vagy egy tápanyagokban gazdag sós lábfürdővel. A macska számára a legfontosabb személy saját maga, szeresd és kényeztesd magad úgy, akárcsak a cicád.

4. Az öngyógyítás lehetséges!

A macska igen fejlett öngyógyító-képességgel rendelkezik. Sok esetben egy-egy komolyabb sebet is pár nap alatt helyrehoz. Csak egy kis dorombolás, nyalogatás, alvás és befelé fordulás szükséges a regenerálódáshoz. Ha van cicád, biztosan tudod, hogy nagyonis érzi, ha valami problémád, betegséged van, és mindig arra a testrészedre fekszik, ott dorombol a legerősebben, ahol energiahiány van. A macska nagyon jól ért az egészség alapját képező energia harmonizálásához. Kutatások alapján bebizonyították, hogy a macska dorombolása elősegíti a szövetek és a csontok regenerálódását.

Tipp: ha nincs macskád, akkor hallgass valami meditatív zenét, olyan, ami hozzájárul az energiák kiegyensúlyozásához. Hunyd le a szemed, és képzeld el a teljes egészség és béke állapotát!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.