Az állatok képesek meglátni a számunkra láthatatlan dolgokat is.

Vajon tényleg láthatják az állatok a szellemeket? A tudósok felfedik az igazságot.

Bizonyos állatfajok képesek lehetnek meglátni olyan szellemeket és frekvenciákat, amelyeket mi, emberek, nem láthatunk. Eddig azt hitték, hogy az állatok nem látják az UV-sugarakat, de a legújabb tanulmányok mást mutatnak.

A legújabb bizonyítékok a City University London által készített tanulmányból származnak. Ebből kiderült, hogy a macskák, kutyák és más emlősök úgy tűnik, mégis láthatják az ultraibolya sugarakat.

Az UV-sugárzás a napfény része, egy láthatatlan, rövid hullámhosszú sugárzás, amit mi, emberek, nem láthatunk, mert a retinán van egy felület, amely blokkolja ezt a fényt.

„Neked is volt már az a benyomásod, hogy a kutyád, vagy a macskád lát valamit, amit te nem látsz? Nos, megtörténhet, hogy ez valóban így van – derül ki egy új tanulmányból. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a macskák, kutyák és más emlősök láthatják az ultraibolya fényt, ami egy teljesen más világot nyit meg, mint amit mi láthatunk.” – írja a tanulmány.

Eddig úgy gondolták, hogy a legtöbb emlősnek hasonló a szeme. De az emberi szem esetében a retinán van egy különleges felület, ami blokkolja az ultraibolya fényt – és ez a felület néhány más állatnál hiányzik.

A vizsgálatot olyan állatokkal végezték, mint macskák, kutyák, majmok, pandák, sündisznók és görények. A tudósok arra összpontosítottak, hogy kiderítsék, mennyi fény halad át a szemlencsén, hogy elérje a retinát.

Vajon láthatnak a házi állatok szellemeket, vagy egy másik világból származó lelkeket? A válasz: nagy esély van rá, hogy ez így legyen. Nyilvánvaló, hogy az állatok sokkal jobban kapcsolódnak az Univerzumhoz, mint mi, emberek.

Számos tanulmány készült a kutyák érzékeiről; de még mindig vita folyik a pszichés képességeikről és érzékszervi felfogásukról.

Természetesen nincs mód megtudni, hogy mi is történik valójában, mert nem tudunk olyan szinten kommunikálni az állatokkal, hogy 100%-os bizonyossággal megerősíthessük a vizsgálatok eredményeit.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.