Kuriózum5 ok, amiért érdemes macskát tartani: nem fogod megbánni, örömöt hoz az...

5 ok, amiért érdemes macskát tartani: nem fogod megbánni, örömöt hoz az életedbe

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A macskák a lehető legjobb háziállatok közé tartoznak. Ha bizonytalan vagy amiatt, hogy felelősséget kell vállalnod egy háziállatért, akkor érdemes elgondolkodnod a cicatartáson.

A macskák kedves, csendes és főleg rendkívül független állatok, arról nem is beszélve, hogy a dorombolásuktól elolvad a szíved. Íme 5 ok, amiért érdemes macskát tartani.

1. Önállóan mosakodnak

A macskák majdnem mindig tiszták. Ez pedig azt jelenti, hogy neked nem kell értékes időt fordítanod arra, hogy megmosdasd és gondozd az állatot.

2. Eltávolítják a kártevőket az otthonodból és az udvarról

A macska egykönnyen megszabadíthat a nemkívánatos rágcsálóktól az otthonodban. Valószínűleg még bizonyítékot is ad neked ajándékba, hogy büszke légy rá!

Ezt már olvastad? 10 jelzés, ami arra utal, hogy macskád rajong érted!

3. Kevés gondoskodásra van szükségük, és rendkívül függetlenek

Ha úgy gondolod, hogy nincs elég időd vagy energiád egy háziállatra, a macska tökéletes választás lehet a számodra. A macska gondozása kevesebb felelősséggel jár, mint számos más állaté.

Azok, akik teljes munkaidőben dolgoznak, megnyugodhatnak, tudván, hogy cicájuk nagyrészt gondoskodik önmagáról. Amikor pedig van egy kis plusz időd, amit vele tölthetsz, jobban érzed majd magadat, mint valaha.

4. Akkor is jó választás, ha környezettudatos vagy

A „zöld” életmód fenntartása nehéz lehet, de a macska nagyszerű választás azoknak, akik környezettudatosan akarnak élni. Tanulmányok azt mutatják, hogy a macskák etetéséhez és gondozásához szükséges erőforrások szénlábnyoma alacsonyabb, mint a más állatok gondozásához szükséges erőforrásoké.

Ezt már olvastad? 10 módszer, amivel a macskád tudtodra adja, hogy szeret

5. Segíthetnek csökkenteni a stresszt

Stresszelni mindenki szokott, és a stressz csökkentésének sokféle módja lehet. A macskatulajdonosok csökkenthetik a felgyülemlett stresszt például azzal is, ha megsimogatják kedvencük fejét. A macska simogatása endorfint szabadít fel az agyban, ami boldogabbá tesz. Ráadásul a cicáknak hihetetlenül puha a bundája.

Nagyon sok oka van annak, miért érdemes macskát tartanod, hiszen ez a kedves állat olyan sok szeretettel töltheti meg az otthonodat! Fogadj örökbe egy cicát, akinek igazi, szerető otthonra van szüksége.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek