KuriózumEz a közös a sikeres emberekben: 7 tudományosan bizonyított tény, aminek köze...

Ez a közös a sikeres emberekben: 7 tudományosan bizonyított tény, aminek köze van a boldogsághoz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Miben hasonlítanak a sikeres emberek? Íme, a 7 közös tényező!

Ez a közös a sikeres emberekben: 7 tudományosan bizonyított tény, aminek köze van a boldogsághoz

Minden ember boldog akar lenni, ezért is érdekli újabban a tudományt a boldogság tanulmányozása, az okok és titkok feltárása. A kutatók úgy vélik, hogy a boldogság 40 százaléka az emberek kezében van, tehát ekkora arányban irányítható az, hogy valaki boldog legyen.

A többi 60 százalék már a génektől és külső tényezőktől függ, írja a The Independent. Most 7 olyan tulajdonság következik, amelyek minden boldog emberben ott vannak, és ez tudományosan is alá van támasztva.

1. Fontosak az emberi kapcsolatok

Egy átfogó tanulmány során több száz, 70 évesnél idősebb férfit vizsgáltak meg, megállapítván azt, hogy azok voltak boldogok, egészségesek és kiegyensúlyozottak, akik szoros és megbízható emberi kapcsolatokat alakítottak ki életük során.

2. Az idő fontosabb, mint a pénz

Több tanulmány is megállapította, hogy a boldog emberek egyértelműen fontosabbnak tartják, hogy több szabadidejük legyen, mint pénzük.

Ezt már olvastad? Válassz egy ajtót a három közül és eláruljuk mire van szükséged, hogy megtaláld a boldogságot

3. A kis dolgok is számítanak

Érdemes lenne csak úgy megállni, kiszállni a kocsiból és megszagolni az útszéli virágokat. Tudományosan bizonyították, hogy az, aki észreveszi a kis csodákat, lassabb életritmusra vált, boldogabb és elégedettebb életet él.

4. A jócselekedet boldogságot okoz

Ha segítesz egy rászorulónak, önkéntes munkát vállalsz, egyszerűen hasznosnak és boldogabbnak fogod érezni magadat, legalábbis a tanulmányok szerint. Próbáld ki.

Ez a közös a sikeres emberekben: 7 tudományosan bizonyított tény, aminek köze van a boldogsághoz

5. A mozgás nem egyenlő a verejtékezéssel

Mikor mozogsz, akkor nem csak kalóriákat égetsz, hanem a szervezetedben boldogság hormonok is felszabadulnak, amelyek javítják a kedélyállapotodat. És a mozgás még a betegségektől is megvéd.

6. A szórakozás többet ér az anyagi javaknál

Nem attól leszel boldogabb, ha minél több pénzt tudsz elkölteni, hanem az élmények okoznak igazi örömet. Ezért ne tárgyakért, hanem élményekért, kalandokért fizess, amilyen a lovaglás, vagy egy izgalmas könyv.

Ezt már olvastad? A tudósok megfejtették, hogy mi a boldogság 3 kulcsfontosságú összetevője!

7. A barátokkal töltött idő nagyon értékes

Ezt különösebben nem is kell magyarázni, hiszen ha a barátaiddal töltheted az idődet, akkor az egyet jelent a boldogsággal, örömforrással.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek