KuriózumA tudósok megfejtették, hogy mi a boldogság 3 kulcsfontosságú összetevője!

A tudósok megfejtették, hogy mi a boldogság 3 kulcsfontosságú összetevője!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kezdjük is pár tudományos tény ismertetésével, ami a boldogságra vonatkozik.

A tudósok megfejtették, hogy mi a boldogság 3 kulcsfontosságú összetevője!

1. A pénznek nincs akkora jelentősége, ami a boldogságot illet, mikor az alapszükségletek rendelkezésre állnak – állítja több tanulmány.

2. A fogyasztás és materializmus mértéke összefüggésben van a magányossággal és a boldogsággal.

3. Az egészség élet közvetlen kapcsolatban áll a boldogsággal, tehát aki egészséges, az jól érzi magát a bőrében.

Most következzen pár konkrétum, hogy miként tudunk boldogak lenni!

1. Tedd azt, amit igazán szeretsz, még ha csak hobbiból is, “részmunkaidőben”

Ha a munkahelyeden sokat kell dolgoznod, és még el is fáradsz rendesen, akkor miért ne keresnél valami olyan dolgot magadnak, amit élvezettel csinálsz. Ez azért fontos, mert ezáltal képes leszel pozitív energiával feltöltődni, és a siker sem várat majd sokat magára, hiszen az már nagyon nagy siker, ha valamit szívvel-lélekkel csinálsz.

2. Figyelj oda jobban az emberi kapcsolataidra

Több szakértő egybehangzó véleménye szerint a boldogság másik nagyon fontos titka az emberi kapcsolatok javítása, a társasági élet felpezsdítése, mert ez biztonságot, jókedvet, örömforrást jelent.

Alakíts ki kapcsolatot megbízható, őszinte és segítőkész emberekkel, természetesen ennek rád is vonatkoznia kell. Dr. Robert Waldinger pszichiáter szerint a jó emberi kapcsolatok boldoggá és egészségessé tesznek, ezért fontos, hogy a család, baráti kapcsolatok, kötelékek rendben legyenek.

3. Menj ki a természetbe

Dr. Stephen Kaplan, villamossági mérnök és pszichológus, feleségével együtt, Rachel-el, aki a Michigan Egyetemen viselkedéstudományt oktatott, évtizedekkel ezelőtt kezdtek bele boldogságkutató projektjükbe. Ennek keretében embereknek két képet mutattak, ami egy természetes, és egy mesterséges, emberi tájat ábrázolt. A legtöbb alany egyértelműen a természetet ábrázoló képet tartotta szebbnek, ami egyértelműen alátámasztotta azt, hogy az ember kirándulások, túrázások alkalmával érzi a legboldogabbnak, legszabadabbnak magát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek