KuriózumErre az alvásra is alkalmas asztalra van szükséged, ha produktív szeretnél lenni...

Erre az alvásra is alkalmas asztalra van szükséged, ha produktív szeretnél lenni a munkában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A munka sokszor akkor válik hatékonyabbá, ha az ember egy kissé kiszellőzteti a fejét, netán egy félórát pihen, alszik, így az agya megújult erővel tud nekilátni a bonyolult feladatsorok elvégzésének, és a koncentráció is jobban megy.

Azonban ki hallott olyat, hogy a munkahelyen valaki pihenjen, netán aludjon egyet? A legtöbb cégvezető nem azért fizeti az alkalmazottait, hogy azok szunyókáljanak, legalábbis ez az általános vélekedés.

Egy 2015-ben végzett tanulmány szerint a napközbeni rövid alvás erősíti az immunrendszert, növeli a koncentrációképességet, és egyszerűen felfrissíti az egész szervezetet, ami ugye jó hír a munkaadónak.

A Nature Neuroscience szaklapban megjelent tanulmány szerint nőt a munkavégzés hatékonysága azon emberek körében, akik naponta, 30-60 perces alvást, pihenést iktattak be a munkaprogramjukba.

Ezt már olvastad? Finnországban bevezetik a munkahelyi alvásidőt, és ez nem vicc!

Sara Mednick, a tanulmány társszerzője kijelentette, hogy a délutáni alvás arányaiban ugyanolyan hasznos, mint az éjszakai, hiszen ezidő alatt is végbemennek az agyban lezajló méregtelenítő folyamatok.

És ahogy lenni szokott, már vannak olyan irodai bútorkészítők, akik praktikusan oldanák meg a munkahelyi pihenést. A görög Nancy Leivaditou designer már meg is alkotta azt az ötletes asztalt, amely könnyen átalakító fekhellyé, amely tartalmaz matracot, sőt még egy tévékészülék is helyet kapott, hogy aki nem tud aludni, de szeretne kikapcsolódni egy kicsit, annak is legyen erre lehetősége.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek