KuriózumFinnországban bevezetik a munkahelyi alvásidőt, és ez nem vicc!

Finnországban bevezetik a munkahelyi alvásidőt, és ez nem vicc!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Finnországban bevezetik a munkahelyi alvásidőt, és ezért még fizet is a munkaadó!

Finnországban bevezetik a munkahelyi alvásidőt, és ez nem vicc!

El tudod képzelni, hogy ülsz a számítógép előtt a munkahelyeden, pötyögöd a dolgaidat, majd szólnak, hogy ideje lefeküdnöd, hogy kipihenhesd magad? Nálunk, itt Közép-Kelet Európában erre még nem valószínű, hogy a következő években sor kerül, nem úgy mint Skandináviában, nevezetesen Finnországban, ahol a szakszervezetek szerint nem csak a teljesítmény javításán segítene a munkahelyi alvás, hanem a dolgozók egészségének megőrzése is jobban védve lenne.

A yle.fi finn portál szerint már vannak olyan cégek, ahol szakemberek tanítják be a dolgozókat, hogy miként pihenjenek, meditáljanak, aludjanak hatékonyan.

“Nem könnyű napközben, a munkahelyen aludni, de szakember segítségével ez könnyebben megoldható, hiszen munkaidőben egy óra minivakációra küldenek mindenkit, hogy pihenni, feltöltődni tudjanak  a dolgozók” – mondta Tiina Vainio tréner.

A finn szakszervezetek arra a következtetésre jutottak, hogy az alkalmazottaknak 30-60 perces délutáni alvásra van szükségük ahhoz, hogy később hatékonyabban tudjanak dolgozni, teljesíteni, ami elsősorban a vállalatoknak jó.

A hírek szerint Finnországban már egyre több cég érdeklődik a délutáni alvásprogram iránt.

Szerintetek nálunk ez mikor fog bekövetkezni?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek