KuriózumEgy 3 évtizede elrabolt férfi megtalálta édesanyját, miután emlékezetből lerajzolta gyermekkora falujának...

Egy 3 évtizede elrabolt férfi megtalálta édesanyját, miután emlékezetből lerajzolta gyermekkora falujának térképét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy három évtizede elrabolt férfi azután találta meg édesanyját, miután emlékezetből lerajzolta gyermekkori falujának térképét. Li Jingwei négy éves volt, amikor egy gyermekkereskedő-hálózat elrabolta, majd eladta.

December 24-én egy kézzel rajzolt térképet tett közzé a Douyin alkalmazásban, és a helyszín nagyon hasonlított arra a kis falura, ahol hosszú ideje egy eltűnt gyereket kerestek. A fiát kereső nő és Li Jingwei a DNS-tesztek elvégzése után Jünnan tartományban találkoztak.

A találkozás pillanatáról készült megható videóban látható, amint Li Jingwei óvatosan leveszi anyjáról a maszkot, hogy teljes egészében láthassa az arcát, majd sírva fakad, és megöleli.

“33 év várakozás, számtalan álmatlan éjszaka, majd egy emlékezetből, kézzel rajzolt térkép, és végre eljött az ideje a várva várt találkozásnak” – írta Li a Douyin-oldalán. “Köszönöm mindenkinek, aki segített, hogy újra találkozhassak a családommal”.

A férfit 1989-ben rabolták el Zhaotong város közelében, Yunnan tartomány délnyugati részén, majd később egy több mint 1800 km-re lakó családnak adták el.

A rajznak köszönhetően találta meg szüleit

Jelenleg a dél-kínai Guangdong tartományban él, de örökbefogadó szülei nem árultak el neki semmit a származásáról, és a DNS-adatbázisokban sem talált semmilyen információt. Éppen ezért az internet segítségével próbálta megtalálni az édesanyját.

“Az otthonomat keresem. 1989-ben, körülbelül négy éves koromban raboltak el. Ezt a térképet emlékezetből rajzoltam az otthonomról” – mondta a férfi a felhívásban. A térképen többek közt egy iskolaszerű építmény, egy bambusz erdő és egy kis tavacska látható.

A gyermekrablás Kínában egyáltalán nem ritka, leginkább a fiúgyermeket tartják értékesnek. Sok kiskorú gyereket rabolnak- és adnak el más családoknak. 2015-ben a becslések szerint 20.000 gyermeket raboltak el.

2021-ben számos olyan esetről számoltak be, amikor az elrabolt gyermek több évtized után újra fel tudta venni a kapcsolatot biológiai szüleivel. Guo Gangtang 24 évvel után találkozhatott elrabolt fiával.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek