1997-ben, Guo Gangtang fiát, aki akkor még csak 2 éves volt, elrabolták az emberkereskedők a szülői ház elől. A fiú édesapja azonban soha nem adta fel gyermekének keresését.

Gyerekként emberkereskedők rabolták el: 24 év után ismét találkozhatott szüleivel

A fia eltűnése utáni 24 évben, Guo Gangtang motorkerékpárján legalább 500.000 kilométert tett meg a gyermeke után kutatva. Sőt, a férfi figyelemfelhívó kampányt is indított, és tagja lett a Kínában eltűnt személyeket kutató szervezeteknek. Így aztán Guo segített legalább hét szülő és elrabolt gyermekeik egymásra találásában.

Guo az egész élete megtakarítását a gyereke keresésére költötte. Volt, hogy híd alatt kellett aludnia, vagy akár pénzért kellett könyörögnie, hogy megtalálja gyermekét. A kínai hatóságok szerint, a rendőrség a DNS-teszteket követően képes volt azonosítani az emberrablókat és megtalálni a fiút.

Guo és fia találkozásának érzelmes pillanata

24 év után Guo és felesége hatalmas érzelmi sokkon estek át, ismét átölelhették elrabolt gyereküket.

„Édes gyermekem, hát visszajöttél!” – mondta a gyermek anyja, amikor meglátta a fiút.

“Most, hogy végre megtaláltunk minden olyan lesz, mint régen. Nagyon boldog vagyok!” – mondta Guo az újságíróknak.

Miután fiát 1997-ben elrabolták, Guo motorkerékpárral több mint 20 kínai tartományt utazott át gyermekét keresve. Az út során elszenvedett közlekedési balesetek következtében eltörte a csontjait, sőt autópálya-rablókkal is találkozott. Nem kevesebb, mint tíz motorkerékpár sérült meg utazásai során.

Hogyan cselekedtek az emberrablók?

A Kínai Közbiztonsági Minisztérium szerint a rendőrségnek sikerült felderítenie a két gyanúsított kilétét, akiket később letartóztattak. Úgy tűnik, hogy a két személy előre kitervelte a gyerek elrablását, azzal a szándékkal, hogy aztán pénzért eladják.

Amikor meglátták Guo Gangtang úr gyermekét, aki egyedül játszott a ház előtt, az egyik rabló, egy nő, akit Tang néven azonosítottak, megfogta a kisfiút, és elvitte a buszpályaudvarra, ahol élettársa, Hu várta. Ezután egy távolsági busszal a szomszédos Henan tartományba mentek, és ott eladták a gyereket. Helyi médiaértesülések szerint Guo fiát ugyanebben a tartományban találták meg – állítja a BBC.

Az emberrablás és a gyermekkereskedelem évtizedek óta problémát jelent Kínában. 2015-ben, a becslések szerint, legalább 20.000 gyermeket raboltak el. Sokukat örökbefogadó szülőknek adtak el, belföldön és külföldön egyaránt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.