KuriózumDalai Láma: Így őrizzük meg az életenergiánkat, és így védekezzünk az energiavámpírokkal...

Dalai Láma: Így őrizzük meg az életenergiánkat, és így védekezzünk az energiavámpírokkal szemben!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Minden emberben ott kering az életenergia, van akinek több van belőle, másnak kevesebb. Éppen emiatt kell nagyon vigyázni erre az élet alapjául szolgáló kincsre, mert vannak olyan környezeti tényezők és emberek, akik negatív energiáikkal azon vannak, hogy elszívják előlünk, kiszívják belőlünk az életenergiát.

A Dalai Láma viszont most elmondja, hogy mi az a 10 módszer, amivel megakadályozhatjuk ezt.

1. “Bármennyire kellemetlen is legyen, de meg kell szabadulnunk azoktól a közeli ismerősöktől, barátoktól, rokonoktól, akik azért keresnek fel, hogy panaszkodjanak, másokról pletykáljanak, ítéletét mondjanak, mert ez nem lesz jó hatással ránk. Nem szabad senki szemetesládájának lenni.”

2. “Ha tartozunk valakinek, akkor igyekezzünk minél hamarább megadni a kölcsönt. Ha viszont nekünk tartozik valaki, kérjük vissza a pénzüket. Amennyiben ez már nem lehetséges, tovább kell lépni.”

3. “Az ígéreteinket igyekezzünk betartani. Azonban jó ha tudjuk, hogy jogunkban áll megváltoztatni azt, elnézést kérve, vagy más lehetőséget ajánlva fel. Ez így korrekt.”

4. ”Legyünk tisztában azzal, hogy mit szeretünk és mit nem. És ha valaki megpróbál rávenni olyasmire, amit nem akarunk, akkor mondjunk nemet, így megelőzhetjük a kellemetlenséget, a lelki teher, az önmarcangolás kialakulását.”

Ezt már olvastad? Értékes tanácsok a Dalai Lámától: Hogyan kezeljük a dühöt és a gyűlöletet. 2 Arany Ellenszer!

5. “Akkor pihenjünk, ha úgy érezzük, hogy vissza kell vennünk a tempóból. Azonban ha dolgozni van kedvünk, ne fogjuk vissza magunkat, cselekedjünk.”

6. “Szabaduljunk meg minden felesleges, használaton kívüli kacattól, tárgytól, mert azok nem csak a lakásunkban foglalnak sok helyet, hanem a lelkünket is terhelik, megnehezítve az életenergia áramlását.”

7. “A testünket tisztelni kell, és az egészségünknek mindig az első helyen kell szerepelni a fontossági listán. Mikor elfáradtunk, pihenjünk, mert különben az életenergia nincs ahonnan megújuljon.”

8. “Segítséggel, támogatással, önzetlenséggel ellensúlyozni tudjuk az energiaveszteségünket.”

9. “Vannak dolgok, amiken nem tudunk változtatni. Ilyen az időjárás is. Ezért sokkal bölcsebb, hogy elfogadjuk ezeket az eseményeket, és nem idegeskedünk, mert az energiaveszteséggel jár.”

Ezt már olvastad? 7 lecke a Dalai Lámától, ami akár az életed is megváltoztathatja!

10. “Megbocsátással megkönnyebbül a szívünk és a lelkünk is, ezért ne tartsuk a haragot, mert az senkinek sem jó.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek