Kuriózum7 lecke a Dalai Lámától, ami akár az életed is megváltoztathatja!

7 lecke a Dalai Lámától, ami akár az életed is megváltoztathatja!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A nyugati emberek évszázadok óta vonzódnak a keleti életfilozófiákhoz, kultúrákhoz, amelyek mentén új rálátás nyílik az életre, a mentalitásra, mivel a keleti népek sokkal nagyobb harmóniában élnek a természettel, jóval spirituálisabbak, és hisznek a lélek erejében, amely a testet is képes meggyógyítani.

dalai-lama

Az alábbiakban a Dalai Láma 7 életigazságát olvashatjuk, amelyek segítenek helytállni a mindennapok taposómalmában.

1. Az életben semmi sem tart örökké

A Földön az életet a kettősség jelzi: vannak nappalok és éjszakák, évszakok, amik váltogatják egymást, a születésről és az elmúlásról nem is beszélve. Az életünk is ilyen, változások színtere, hiszen van, amikor boldogak vagyunk, máskor meg kétségbeesettek és szomorúak. És ez a kettősség mindig váltakozik, semmi sem állandó.

2. Mosolyogj, ha azt szeretnéd, hogy visszamosolyogjanak rád

Ez egy reflex, de egy nagyon pozitív reflex, amely a jó energiákat árasztja magából. Ha valakire rámosolygunk, szinte biztosan vissza fog mosolyogni ránk, és ez nekünk és neki is feltöltődéssel, jó közérzettel jár.

3. A sikert annak arányában mérd, amennyi erőfeszítést tettél azért, hogy megvalósuljon

Az életben nem lehet mindent erőből megoldani. Sőt, ezt sok esetben nem is szabad. Ha viszont valamit igazán szeretsz, akkor úgy fogod érezni, hogy nem kerül semmi erőfeszítésbe megvalósítani, sőt, még jobban fogod érezni magad.

4. Legalább egy évben egyszer utazz el egy olyan helyre, ahol korábban még nem jártál

Ez azért jó, mert olyan dolgokat láthatunk, tapasztalhatunk meg, amiket korábban soha, és ezáltal jobban fogjuk majd értékelni az életünket, észrevesszük majd a kis csodákat a környezetünkben, hiszen az élet elképesztően gyönyörű is tud lenni.

5. Ha valami nem éppen úgy sikerül, ahogy szeretnéd, lehet, hogy pont amiatt lesz nagy szerencsében részed

Ismerős a mondás: Vigyázz, mit kívánsz, mert beteljesülhet. Azok a vágyak, amelyek nem szívből jönnek, nem fognak beteljesülni. Így hiába vágyunk azért egy dologra, mert a szomszédnak is van, az nem fog beteljesülni, és lehet, hogy pont emiatt fog nagy szerencse érni bennünket.

6. Tiszteld önmagad, tiszteld a másikat és vállalj felelősséget a tetteidért

Ha minden ember így járna el, nem lenne szükség törvényre, büntetésvégrehajtásra, mert nem lenne bűnözés. Már egy kis odafigyelés, egy kis tisztelet sokat javíthatna a világ sorsán.

7. A világ egy jobb hely lenne, ha mindenki a képességei szerint élhetne

Társadalmakban élünk, ahol különböző képességű emberek teszik, vagy éppen nem teszik a dolgukat. Mindenkinek ki kell hoznia a legtöbbet magából, ahhoz, hogy olyan világot teremtsen magának, amelyben jól érzi magát. És ezzel az egész társadalomban is elindulhat a változás a pozitív irányban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek