A globális felmelegedés borzasztóan pusztító hatása veszélyezteti a Földet, az emberiség az éhezés szélén áll. A klímaváltozást kutató tudósok szerint radikális életmód-, és gondolkodásbeli változtatásra lenne szükség. Egyértelműen kimondták: csökkenteni kell az állati termékek fogyasztását!

A viharok, árvizek és erdőtüzek több ezer embert pusztítanak el évente, de a növényzetre is hihetetlenül káros hatással vannak a természet erői. Az ENSZ szakértői szerint elképzelni sem tudjuk, hogy mekkora nagy a baj!

Az ENSZ jelentése szerint az éhínséget elszenvedők száma nagymértékben emelkedett a 21. század kezdete óta. A politikai konfliktusok és az éghajlatváltozás bizonyos régiókban megakadályozzák az élelmiszerekhez való hozzáférést. De kérdéses az is, hogy a Föld képes lesz-e a következő évtizedekben eltartani az intenzíven növekvő népességet.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint a krízis elsősorban Jement (15,9 millió), a Kongói Demokratikus Köztársaságot (13,1 millió), Afganisztánt (10 millió), Etiópiát, Szíriát, Szudánt és Dél-Szudánt, illetve Nigéria északi részét érinti – ezekben az országokban összesen közel 72 millió embert fenyeget éhínség.

A szakértők szerint az egyetlen módszer arra, hogy megóvjuk a Földet, ha csökkentjük a húsfogyasztást.

A globális szén-dioxid mennyiség 14%-át a háziállatok termelik, és a hús közel 30%-a kárba megy, egyáltalán nincs felhasználva. Mindezen körülmények között is 820 millió ember éhínséggel küzd.

2030-ra felére kell csökkenteni a feleslegesen kidobott élelmiszermennyiséget, így talán lehetségessé válna a termőföld és az erdők regenerálódása is.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.