KuriózumAz alvásszakértő szerint a zuhanással kapcsolatos álmoknak fontos jelentése van

Az alvásszakértő szerint a zuhanással kapcsolatos álmoknak fontos jelentése van

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Valószínűleg majdnem mindenki álmodott már arról, hogy lezuhan valahonnan, és ennek a gyakori álomnak fontos jelentése lehet. Az ilyen álmok különösen az aggodalom és az életünk egyes részei feletti kontroll elvesztésének érzésével kapcsolatosak, legyen szó akár a karrierünkről, a személyes kapcsolatainkról vagy a pénzügyi helyzetünkről.

A zuhanás a tehetetlenség érzését jelképezheti, és ha megvizsgálsz néhány más tényezőt az álmodban – például azt, hogy honnan zuhansz -, akkor talán tisztább képet kaphatsz arról, honnan ered ez a szorongás.

„Az álomban való zuhanás félelmet, rettegést és szorongást jelez, amely abból fakad, hogy elveszítjük az irányítást valamilyen számunkra fontos dolgok felett”magyarázza Dr. Nereida Gonzalez-Berrios pszichiáter.

Bár a zuhanásról szóló álmok sok hasonlóságot mutatnak, lehetnek egészen különbözőek is, és fontos, hogy az álom egészét elemezzük, ne csak a zuhanás aspektusát, ha pontosabban meg akarjuk érten annak jelentőségét az életünkben. Fontosak például a körülmények, az, hogy honnan zuhanunk le.

1. Zuhanás egy szikláról

Ha azt álmodjuk, hogy lezuhanunk egy szikla tetejéről, egy konkrét személy vagy dolog miatt szoronghatunk.

Az ilyen álmokban, ha fizikailag elveszítjük a kapcsolatot valakivel vagy valamivel, az a valós életben bekövetkezett kapcsolatvesztésre utal.

Ez jelentheti a közeli barátokkal való kapcsolat elvesztését, vagy egy korábbi álom, cél szem elől tévesztését, amelyről úgy érezzük, mostanra elérhetetlenné vált.

2. Ha azt álmodjuk, hogy megbotlunk és elesünk

A megbotlással kapcsolatos álmok a lemaradás félelmét jelezhetik, legyen szó akár a munkáról, akár az életed más területéről. Az ilyen típusú álmok szimbolizálhatják a visszaeséstől való félelmet vagy az esetleges hibák elkövetése miatti aggodalmat.

3. Zuhanás az égből

Ha álmodban az égből zuhansz le, az általában arra utal, hogy úgy érzed, nem vagy ura a helyzetnek, és azt is jelentheti, hogy aggódsz, vagy úgy érzed, elszakadsz valamitől. Ezek az álmok nagy valószínűséggel életed nagy fordulópontjainál jelentkeznek, amikor jelentős változásokat élsz át.

„A magasból való lassú zuhanás jelezheti, hogy válaszút előtt állsz, és nem tudsz dönteni” – mondja Dorothy Chambers alvásszakértő.

4. Zuhanás egy liftben vagy liftaknában

A szakértők szerint ez a variáció a legaggasztóbb az összes lehetséges zuhanással kapcsolatos álom közül, ezért egy kicsit alaposabb elemzést igényel.

Az irányítás elvesztésének és a bezártság érzésének ez nyugtalanító kombinációja ugyanis komoly önértékelési problémákra utalhat, de érzelmi mélypontot is jelezhet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek