KuriózumAz 5 legártalmasabb döntés, amit az életben hozhatsz

Az 5 legártalmasabb döntés, amit az életben hozhatsz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbben úgy gondoljuk, csak fizikai vagy anyagi értelemben okozhatunk kárt másoknak, pedig kárt okozhatunk oly módon is, amit talán fel sem ismerünk, különösen azokkal a döntéseinkkel, amik másokra is hatással vannak.

Ezek a döntések sokszor saját magunkkal, vagy az érzéseink kezelésével kapcsolatosak. Különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a döntéseinkre és a körülöttünk lévő emberekre gyakorolt hatásukra, mert mindannyian összeköttetésben állunk egymással.

Ez az 5 legkárosabb döntés, amit az életben hozhatsz, és ami hatással van másokra

1. Ha szó nélkül eltűnsz valakinek az életéből

Az egyik döntés, ami hatással van mások életére, az úgynevezett „ghosting’, vagyis az a gyakorlat, amikor hirtelen és minden magyarázat nélkül megszakítjuk a kapcsolatot valakivel.

Ez leginkább romantikus kapcsolatokban fordul elő, de megszakadhatnak így barátságok, üzleti kapcsolatok is. A másik fél a zavarodottság és a bizonytalanság állapotában marad, és gyakran zaklatott érzelmi állapotban van.

2. Az igazság kimondásának kerülése

Ha úgy döntesz, hogy nem mondod el valakinek az igazságot egy adott helyzetben, például, ha úgy látod, a másik ember viselkedésére káros önmagára nézve, az konfliktuskerülő viselkedés. Bár fontos a megfelelő időzítés, nem szabad kerülni az igazság kimondását.

3. Olyan partner választása, aki nem őszinte

Ha olyan partnert választasz, aki nem őszinte, és hűtlen hozzád, az negatív hatással lesz rád és azokra az emberekre, akiket szeretsz, és akikért felelősséggel tartozol.

Párod hazug és csaló viselkedése veszélyeztetheti a család anyagi helyzetét, sőt, érzelmi és mentális gyötrelmeket okozhat akár a családon kívül is – baráti és más társas kapcsolatokban. Valóságos hógolyóeffektus jöhet létre ezáltal, aminek a hatását a gyerekeid, az egész családod, a barátaid és más, körülötted lévő emberek is megérzik.

4. Érzelmi manipuláció vagy érzelmi elzárkózás

Ha érzelmileg manipulálni próbálod a párodat, vagy elzárkózol előle érzelmileg, az hatalmas károkat okozhat. Ez a viselkedés arra készteti a másik felet, hogy kétségbe vonja a saját döntéseit, és csökkentheti az illető önbecsülését.

5. Nem figyelsz oda önmagadra

Ha elhanyagolod önmagadat, azzal másokra is negatív hatást gyakorolsz, mert a mentális és érzelmi állapotod diktálja a reakcióidat és azt a képességedet, hogy együttérezz másokkal és segíts nekik, ha szükségük van rád.

Figyelj oda önmagadra, válogasd meg az embereket, akikkel kapcsolatot építesz, és légy tudatában annak, hogy a döntéseid milyen hatással vannak a körülötted lévőkre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek