KuriózumAna Aslan ismerte a fiatalság és az életerő titkát! 91 éves korában...

Ana Aslan ismerte a fiatalság és az életerő titkát! 91 éves korában hunyt el, 70 éves korában még egy ránca sem volt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Bukaresti Geriátriai és Gerontológiai Intézet híres vezető-igazgatója volt Ana Aslan, akinek nevét a intézmény a mai napig viseli. Ana Aslan életét a citológiai vizsgálatoknak és az öregedési folyamatok tanulmányozásának szentelte. Ő és kutatócsapata pozitív eredményeket ért el, így ma már az életerőt és szépséget visszaadó módszer az Ana Aslan Terápiaként terjedt el világszerte.

Ana Aslan ismerte a fiatalság és az életerő titkát! 91 éves korában hunyt el, 70 éves korában még egy ránca sem volt!

Kevesen tudják viszont azt, hogy Ana Aslan az étrendjének is köszönhetően élt 91 évet. 80 éves korában még magassarkúban járt, a tartása tökéletes volt.

Ana Aslan vitaminja, a Gerovital H3

Ana imádta a tudományos munkát, főként a kutatás érdekelte, így éveken keresztül mintegy 15 ezer pácienst vizsgált meg, akik életkora 38 és 62 év közötti volt. Munkáját 400 orvos, és 154 klinika segítette. 1945 és 1956 között végül Ana Aslan kifejlesztette a H3 vitamint (Gerovital). A következő években pedig beindult a vitamin forgalmazása, így lehetett kapszulák, illetve krém formájában is kapni.

A Gerovital H3 termék rövid időn belül világszerte elterjedt, hiszen több mint 30 országban kezdték forgalmazni. 1980-ban piacra dobták az Aslavital terméket, amely a prokain mellett antiaterogént is tartalmazott. Ez a mai napig évente 17 millió dollár bevételt hoz a román állam konyhájára.

Olyan hírességek használták az Aslan készítményeket, mint John F. Kennedy egykori amerikai elnök, Marlene Dietrich, Sophia Loren, Greta Garbo színésznők, Charlie Chaplin, Kirk Douglas és Omar Sharif színészek.

Ami Ana étrendjét illeti, a kutatónő azt vallotta, hogy a fiatalság egyik forrása, ha az ember természetes élelmiszereket fogyaszt, semmi mesterséges, adalékanyagot nem visz be a szervezetbe. Ana nagyon fontosnak tartotta a gyümölcsök és zöldségek fogyasztását, a húsok közül csak marha húst, halat, bárányt és baromfihúst fogyasztott, nagy ritkán disznóhúst is evett. De azokat is csak párolva, nem pedig sütve.

A kedvence a tiszta marhahús leves volt, pirított kenyérkockával, szerette a lazacot, a savanyú káposztát, a töltött káposztát rizs nélkül, a sajtot, a gombát, valamint a pulykahúst. Ellenben a bolti süteményeket nem preferálta, mert azokban szerinte mesterséges anyagok találhatók, amiben valószínűleg nem tévedett nagyot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek