HolotropikumA tudósok elmagyarázzák, mi történik velünk miután meghalunk!

A tudósok elmagyarázzák, mi történik velünk miután meghalunk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyiunk fejében megfordult már az a kérdés, hogy vajon mi lehet a halál után? Mióta az emberiség létezik, ez a kérdés örökzöld téma, és általában két táborra osztja az embereket: vannak, akik azt mondják, hogy semmi sem történik, míg mások hisznek abban, hogy igenis valaminek történnie kell a halál után.

De melyik filozófia a helytálló?

Minden a tudatosságon és az öntudaton alapszik. Az öntudat mindenki számára mást és mást jelent, csakúgy, mint a halál utáni lét kérdése. Néhányan azt vallják, hogy az öntudat kialakulását aktív agyi folyamatok alkotják, melyeket tudatosan generálunk, míg mások úgy tartják ezt külső erők irányítják, olyanok, mint az „Univerzum” vagy „Isten”.

Dr. Stuard Hameroff, az Arizona-i Tudományegyetem doktora 50 évnél is többet töltött a tudat, és az öntudat vizsgálatával, és rájött, hogy ez szoros kapcsolatban áll a kvantummechanika egyes területeivel. A kvantummechanika a fizika azon egyik alapelmélete, mely a környezetben található dolgokat az atomok szintjén vizsgálja. Mint mindegyik kvantummechanikában jártas kutató, így ő is találkozott már a kétrés-kísérlettel, de mit is érdemes erről tudni?

A fényrészecskék, azaz a fotonok két résen haladnak át, amelyek egy előre megsaccolt helyen kellene landoljanak a falon.

„A kibocsátott fény nagy része a lemeznek ütközik, kisebb része azonban áthalad a réseken és szétszóródva az ernyőnek csapódik, jellegzetes képet alkotva azon: sötét és világos sávokat látunk megjelenni. Azonban ha csak az egyik rést hagyjuk nyitva, az ernyőn a fotonok szétszóródva össze-vissza képet alakítanak ki. A kísérletet – megfelelő eszközökkel – anyagi részecskékkel is el lehet végezni, hasonló eredménnyel. E részecskék is mutatják a részecske-hullám kettős természetet.”

Tehát ezt párhuzamba vonva a világunkkal azt állapíthatjuk meg, hogy oly keveset tudunk róla, de kijelenthetjük, hogy a kvantumenergia alkot mindent, kvantumenergia található bennünk is.

Hameroff szerint: „Az öntudatunkat kvantumvibrációk keltik, melyek összhangban vannak az agyi idegekkel, tehát végeredményképp kvantumrészecskék alkotják a valóságunkat.”

De akkor mi történik, ha meghalunk? El lehet pusztítani az energiát?

Az energia nem vész el, csupán átalakul – egy egyetemes törvény, úgyhogy ennek tükrében a minket alkotó energia is más formát ölt halálunk után.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek