KoktélA szülei megtiltották, hogy hozzá menjen, de 44 év után, az idős...

A szülei megtiltották, hogy hozzá menjen, de 44 év után, az idős asszony végre igent mondott élete igaz szerelmének!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy szülő mindig a legjobbat akarja a gyermekének, és ez akkor sem változik, amikor a kisbabájából házasodni akaró felnőtt lesz. Ők mindig mindent jobban tudnak, másképp látnak alapon, a szülőknek valóban kötelességük felvilágosítani a kirepülni szándékozó fiatalt az élet nehézségeiről. De a szerelem útjába nincs az a földi erő, mely közbe tudna avatkozni!

Jeanne és Stephen Watts története egy a sok közül, mely a fenti állítást bizonyítja. Az igaz szerelem ugyanis örök, és mindig visszatalál a másikhoz, még akkor is, ha ehhez szinte egy fél évszázadnak kell eltelnie. Ők ketten 1971-ben szerettek egymásba, és együtt képzelték el az életet. Álmokat szőttek, terveik voltak, Jeanne családja azonban kategorikusan megtiltotta az egybekelésüket.

Jeanne a PEOPLE magazinnak így nyilatkozott: „Amikor megkérte a kezem, azt mondtam: ’ezerszer is igen!’”. Először akkor találkoztak, amikor a lány elsőéves volt, a férfi pedig végzős a chicagói Loyola Egyetemen. „Ő volt az első szerelmem. Ő volt az igazi szerelmem” – fogalmazott az asszony. De hiába volt Stephen a mindene, Jeanne édesanyja ellenezte, hogy egy fekete férfihoz menjen feleségül.

A szülei megtiltották, hogy hozzá menjen, de 44 év után, az idős asszony végre igent mondott élete igaz szerelmének!
Jeanne és Stephen Watts

„Egyszerűen kiakadt. Egyáltalán nem akarta, hogy ez a kapcsolat létrejöjjön” – idézte fel a fiatalkori emlékeket a nő. Ennek ellenére mégis sikerült hét évig randizniuk. Az útjaik akkor váltak el végleg, amikor Jeanne elvégezte az ápolónői iskolát, és munkát kapott. Sokat kellett volna ingázniuk, emiatt a találkozások nehézzé váltak, és Stephennek nem volt autója.

„Teljesen túlterhelt voltam, mindennel. A családi kérdés mindig is nyomasztott, mert örökre megtört az édesanyám és a köztem lévő kapcsolat. Mindig is az anyám volt, és mindig is szerettem őt, de ez az egész hátralévő életemre hatással volt” – vallotta be Jeanne.

Bár többször is felmerült a szerelmesek között a házasság témája, Jeanne félt megtenni a következő lépést. Elveszítette volna az „egész családját”. Ezért egy nap Stephen elé állt, és ezt mondta neki: „Szeretlek, de ezt nem tudom megtenni”.

Jeanne amellett döntött, amit egyikőjük sem akart, és ami összetörte mindkettőjük szívét. „Rögtön megbántam, és azt is, ahogyan közöltem vele, de megtettem” – árulta el a nő. A következő négy évtizedben nem tartották a kapcsolatot, és külön élték az életüket. 2021-ben azonban váratlan fordulat történt. Jeanne elvált nyugdíjasként élt, és az édesanyja is elhunyt közben, ezért úgy döntött, megkeresi Stephent. A közösségi médiával kezdte, de nem járt sikerrel.

„Minden próbálkozás zsákutcába vezetett. Gyakorlatilag semmi nyoma nem volt” – részletezte az asszony. Aztán, az év áprilisában rábukkant az unokahúga levelezési címére, és levelet írt neki. Tőle tudta meg, hogy a férfi egy idősek otthonában van.

A szülei megtiltották, hogy hozzá menjen, de 44 év után, az idős asszony végre igent mondott élete igaz szerelmének!
Jeanne és Stephen Watts

Egy hónappal később, Jeanne felhívta az idősek otthonát, és kérte, hogy beszélhessen Stephennel. A személyzet egyik tagja azonban közölte vele, hogy a betegeknek nincs ágy melletti telefonjuk, így a próbálkozása kudarcba fulladt. Kitalálta, hogy levelet ír neki, de arra sem kapott választ. Még akkor sem tudott kapcsolatba lépni vele, amikor újra felhívta. De Jeanne nem adta fel. Végül úgy döntött, 2021 júniusában személyesen megy Chicagóba. „Tudnom kellett, hogy jól van-e? Házas-e? És hogy megbocsátana-e nekem?” – folytatta a történetet Jeanne.

És a csoda bekövetkezett, abban a pillanatban, amikor a nő belépett Stephen szobájába. A férfi rögtön felismerte őt, kimondta a nevét, és sírni kezdett. „Tudtam, hogy még mindig szeret engem” – vallotta be Jeanne. Ugyanezen év augusztusában Jeanne összeköltözött Stephennel, és azóta is vele van.

Stephen a PEOPLE-nak így nyilatkozott: „Ő csodálatos. Ő a szívem és a lelkem. Mindig vele akarok élni”. Így hát nem csoda, hogy a történetüknek boldog beteljesülés lett a vége: 44 külön eltöltött év után, megőszülve és megöregedve, de végre kimondhatták egymásnak azt az igent.

A szertartásra 2022 októberében került sor, 65 vendég jelenlétében, az otthonukban. „Életünk hátralévő részét együtt tölthetjük a tervezgetéssel” – jelentette ki Jeanne, hozzátéve: „Örömmel vettem fel a vezetéknevét. Már régóta vágytam rá.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek