BlogA szeretet több egy egyszerü érzésnél

A szeretet több egy egyszerü érzésnél

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azt, hogy mi a szeretet, már számtalan költő próbálta rímekbe, író sorokba, és zenész hangjegyekbe foglalni. Az érzés ugyan az, de ahányan vagyunk annyian próbáljuk kifejezésre adni.

szeretet
Fotó: Flickr.com

Van aki, már megtalálta, van aki meg keresi, de vannak akik sosem keresték, mert nem ereztek hiányát. Sokunkban feltevődik a kérdés, hogy hol találjuk meg a szeretetet? Vagy érdemesebb volna inkább az után kutakodni, hogy kiben lelünk szeretetre és ez által boldogságra?

Már első perctől kezdve érzi édesanyja szeretetét az a magzat, aki még meg sem született. Majd később mikor a kisgyerek az óvodában, először rajzol egy virágot édesanyjának Anyák Napjára. Vagy mikor két szerelmes közt először hangzik el a „Szeretlek” szó. A szeretet minenhol, és mindenkiben jelen van, csak ki kell tárnunk a szívünket, és hagyni, hogy átjérja lelkünket. A szeretet több egy egyszerü érzésnél. A szeretet feltétel nélküli, de mégsincs a tisztelet, megbecsülés, türelem, odaadás, és önfeláldozás nélkül. E temérdek rossz között nehéz szeretetre lelni, de mint kis fénycsóva a sötétségben utat mutathatunk a szeretre éhezőknek.

Gnädig Éva

A bejegyzést Gnädig Éva küldte, a Filantropikum.com nyereményjátékára, amelynek fődíja egy kétszemélyes parajdi hétvége.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek